home

  [media stories: norwegian: 2002]Fortsatt kraft i motoren

Short Interview with Bent after MP have won
the Trønderrock award for the second time in a row
taken from the Norwegian newspaper
AFTENPOSTEN / UT-MAGASINET, 2002-01-18.
Norwegian. Found at the adressa site and sent in by Morten Bremvåg.


Det er godt å kjenne at folk fortsatt ser på oss som aktuelle, etter så mange år og plater. Det gir en følelse av at vi fortsatt er på rett vei, sier Bent Sæther.

Ut-magasinets lesere har for andre år på rad kåret de gamle heltene i Motorpsycho til Årets Trønderske Artist. Dette gir ingen store og spontane gledesutbrudd på Svartlamoen, men det er visst likevel et pluss at prisen kommer gjennom en leseravstemning.

Vi bryr oss egentlig ikke om slike priser. Men i forhold til rene journalistpriser eller bransjepriser, liker vi best de prisene der det faktisk er fansen som stemmer oss frem, forteller Bent.

Motorpsycho mottar selvfølgelig denne prisen på bakgrunn av sitt siste album «Phanerothyme».

Vi er veldig godt fornøyd med plata, den ble liksom det den skulle bli. Arbeidsprosessen var hard, og utvelgelsen av materialet var vanskelig. Men nå har vi i hvert fall fått det ut av systemet, og dermed er vi klare til å gjøre andre ting neste gang.

Og neste gang trenger ikke å bli så lenge til, skal vi stole på fremgangsplanen Bent presenterer.

Allerede i februar går vi i studio igjen, det samme studioet som vi brukte sist og med de samme folka bak spakene. Vi gjør det så tidlig fordi noe av overskuddmaterialet fra «Phanerothyme» skal med på neste, og det er en fordel å gjøre ting mens det hele er forholdsvis nytt.

Herr Sæther kan også avsløre at det blir en del nytt på skiva, og gruppa har allerede skrevet flere nye låter som er aktuelle. Det meste blir i samme gate som forgjengeren, men noe er også helt annerledes. Etter planen skal plata være klar en gang i løpet av høsten.

At gamle travere som Motorpsycho stikker av med prisen Årets Trønderske Artist to år på rad, kan tolkes på flere måter. En av dem er kanskje at det spøker for etterveksten i Trondheim, samtidig som Bergen stikker av med all oppmerksomheten.

Jeg må innrømme at jeg ikke følger med så bra som jeg burde på musikkmiljøet i Trondheim. Men jeg har notert meg at det finnes mye spennende i band som Dipsomaniacs, Cadillac, Thrush og Pekka Volt.

Bent tror all oppmerksomheten Bergen har fått i det siste kan være tilfeldig.

I dag er det jo ikke så viktig hvor man bor, det er nesten like riktig å bo i Trondheim som i New York. Kommunikasjonen er uansett det viktigste. Hvis noen nå finner ut at de skal flytte til Bergen fordi det skal være lettere å bli stjerner der, har man bommet totalt. Jeg har god tro på Trondheims musikalske fremtid, sier Bent Sæther optimistisk, før han legger til en takk til alle som stemte på Motorpsycho.

Frode Nicolaisen Richard Sagen

Motorpsycho tar en reprise fra i fjor. Tøffingene ble nok en gang stemt fram til Årets trønderske artist av leserne.