home

  [media stories: 2001: norwegian]
Motorpsycho anmelder platebutikk

Article about MP reporting a Norwegian record store
to the police for commercial bootlegging
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2001-06-20.
Norwegian. Found at the adresseavisen site by Hans Almasbakk.


Trondheimsbandet Motorpsycho har politianmeldt platebutikken Record World i Sandnes. Årsaken er at plateselskapet har solgt piratkopierte innspillinger av bandet.

Ifølge NRK har butikken solgt piratkopier av en trippel-cd med tittelen "All you ever wanted. All you ever needed…" både over disk og via Internett. Det er i alt 51 spor på pirat-cd'en og sporene er hentet fra 21 ordinære plateutgivelser.

Opprullingen av saken begynte med at en bekjent gjorde Motorpsycho-medlemmene oppmerksom på at Record World annonserte salg av en for dem ukjent trippel-cd på Internett. Bandet kontaktet fagforeningen sin, Musikernes Fellesorganisasjon. Forbundssekretæren bestilte plata over nettet og måtte betale 295 kroner for cd'ene. Piraten, eller piratene, en nettofortjeneste på mer enn 250 kroner for hver plate de selger.

Flere involverte aktører taper økonomisk som følge av piratkopieringen. Både EMI, Sony Music, Voices of Wonder, Nordisk Copyrighet Bureu og TONO taper penger. Pirat-trippel-CD'en angir heller ingenting om tekstforfattere, komponister og heller ikke navnet på bandmedlemmene i Motorpsycho. Gjestemusikere, produsenter og teknikere glimrer selvsagt også med sitt fravær.

Verken Motorpsycho eller bandets manager vil kommentere saken utover at de har anmeldt platebutikken til politiet.

Kari Hovde