home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho skamrost i England

Article about MP's reception in England taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 1999-05-25.


Trondheims-bandet Motorpsycho har lenge hatt stor suksess i internasjonale undergrunnsmiljøer. Men gjennombrudd i England har latt vente på seg. Etter et knippe knallanmeldelser sist uke, er det mye som tyder på at dette vil endre seg med det første.

Motorpsycho er nå midt inne i en stor Europa-turn’e. De har besøkt Italia, Sverige, Danmark og har hatt mange konsertjobber i Tyskland. Og skal videre til Nederland. I neste uke besøker de byer som Bremen, Berlin, Utrecht og Brügge. Selve kronen på verket settes 5. og 6. juni, når trioen besøker Nottingham og London.

Motorpsycho har spilt i England før, men forhåndsinteressen nå vil være av en helt annen kaliber.

For første gang er trønderbandet blitt tatt seriøst av verdens største og fremdeles mest innflytelsesrike ukeavis for rock, New Musical Express.

Avisens anmelder Keith Cameron gir Motorpsychos siste dobbel-CD, «Trust Us» åtte av ti mulige poeng.

Hør på denne avslutningen med klar referanse til norske Grand Prix-bravader: «... they're gonna rule the world. Nul points? No way - Motorpsyhco have smashed the nordic egg into oblivion.»

Anmelderen sammenligner Motorpsycho med John Coltrane og Led Zeppelin, Iggy Pop og Bob Dylan - og MC5. Han konstaterer at nå er endelig tiden inne til å kvitte seg med fordommer i forhold til nordisk rock. Og fordommer for spesielt norsk rock er noe NME har hatt i solide doser. Han snakker om episk polysymfonisk oppbygning, han snakker om Tor, Valhall og vikinger.

Ole Jacob Hoel