home

  [media stories: 2001: norwegian]
Ny Motorpsycho i september

Article about Phanerothyme to come
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2001-08-01.
Norwegian. Found at the adresseavisen site.


  Motorpsycho - «Phanerothyme» - part of the illustration

Mandag 3.september slippes Motorpsychos niende studioalbum løs på fansen. Albumet har fått tittelen Phanerothyme og ledsages av en lengre europaturne.

Hele plata er tut, blås og stryk hele veien, fortalte Bent Sæther til Adresseavisen i et intervju sist måned. Det er mye instrumenter og den har blitt veldig grandios. I tilegg har den kostet en formue, legger Sæther til.

Innspillingen av Phanerothyme startet i mars og som forgjengeren Let Them Eat Cake har også denne gangen Bård Slagsvåll fra Tre Små Kineser med på tangenter i tilegg til å ha skrevet arrangementene for stryk og blås.

Trondheimsbandet fortsetter med den musikalske utviklingen de startet på Let Them Eat Cake. Borte er fuzzgitaren og de lange, episke prog-aktige låtene. Isteden blir det bare mer av velklingende pop-musikk og harmonisk arrangementer for både strykere og messingblåsere.

Liksom Let Them Eat Cake blir også Phanerothyme en relativt kort plate i Motorpsycho-sammenheng. Sæther uttalte tidligere at bandet hadde gjort det som var å gjøre med fuzzgiter og at bandet hadde påløpt seg en del særegne kjennetrekk som de alle tre var lei av. Dette gjelder tydeligvis også maraton-utgivelser som Trust Us og Angels & Daemons at Play var eksempler på.

Låtlisten på Phanerothyme blir som følger: Bedroom Eyes For Free B.S. Landslide Go to California Painting the night The slow phase out Blindfolded When you`re dead.

Det vil ikke bli sluppet en singel i forkant denne gangen.

En omfattende norges-turne i slutten av september er under planlegging, men så langt er bare noen få av spillestedene bekreftet. Derimot er det klart at psycho-gutta vil innta enda et europeisk land denne høsten, nemlig Hellas. I begynnelsen av oktober vil grekerne få sitt første besøk av Sæther & Co.

Tittelen på albumet spiller på en tekst av forfatteren Aldoux Huxley der han skriver om hallusinogenet av samme navn: "To make this trivial world sublime, take half a gramme of phanerothyme".

Frode Singsaas