home

  [media stories: 2001: norwegian]
Midnatts-psycho

Article about the Phanerothyme midnight release party at Platekompaniet
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2001-09-04.
Norwegian. Found at the adresseavisen site by Kristoffer.


Over 200 hardcore Motorpsycho-fans var på plass for å hylle heltene da Platekompaniet åpnet dørene og tjuvstartet salget av bandets niende album, «Phanerothyme», ved midnatt søndag.

Bent Sæther, Håkon Gebhardt og Hans Magnus Ryan ankom ulastelig dresskledt til den begivenheten, som i ettertid kanskje vil skape presedens i rockekretser når man gir ut plate - nemlig klipping av snor. Nærmere broåpning kan knapt et rockeband komme.

Bortimot 300 album gikk med på nattsalget, og før første salgsdag var over, hadde Platekompaniet skuffet unna over 500 eksemplarer av «Phanerothyme».

Helt sinnssykt! Ingen andre artister, hverken nasjonale eller internasjonale, har vært i nærheten av det antallet på første salgsdag, sier daglig leder i Platekompaniet, Thomas Ingebrigtsen. Snakk om å være profeter i egen by.

Og for mange er ikke Motorpsycho bare profeter, men også frelsere. Bandet har opparbeidet seg en helt unik posisjon og status innen norsk rock i løpet av de siste ti årene. Med «Phanerothyme» har trioen trolig lagt grunnlaget for en massiv utvidelse av kulten.

Aage Asphaug

picture is missing / text:
De overfylte butikklokalene brøt ut i trøndermaniske tilstander, det vil si høflig applaus og mumlende jubel, da trioen Bent, Gebhardt og Snah dukket opp kvart over midnatt. Da hadde allerede forsamlingen fått kost seg med bandets nye video, «The Slow Phaseout». Noe som i farten så ut som et lekkert stykke musikkvideoarbeid.