home

  [media stories: 2001: norwegian]
Motorpsycho tar tilbake høsten

Interview with Bent about "Phanerothyme", the new album,
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2001-07-26.
Norwegian. Found at the adressa site by Vegard and Thomas Tronstad.


Snah er på Island. Gebhardt har senebetennelse fordi han har spilt for mye banjo. Men Bent Sæther lar Adresseavisen få vite noe om «Phanerothyme» som kommer om to måneder.

Det blir ni sanger til sammen. Jeg har skrevet fire alene, Snah og jeg har skrevet tre sammen, så har Snah og Gebhardt skrevet en hver, sier Bent på telefon. Motorpsychoene samler nemlig krefter før de starter på det som ser ut til å bli en særdeles travel høst.

«Phanerothyme» er spilt inn i Oslo, delvis analogt og delvis digitalt. Innspillingene startet i mars og den var ferdig mastret på mandag. Bård Slagsvoll har arrangert blåsere og strykere på alle sangene, bortsett fra en sang der Lars Horntveth fra Jaga Jazzist har laget arrangementene.

Hele plata er tut, blås og stryk hele veien, det er mye instrumenter og den har blitt veldig grandios, ler Bent. Det er bare de tre første låtene på «Let Them Eat Cake» som er i nærheten av det vi presenterer denne gangen. Selvfølgelig har det kostet en formue med så mange fremmedarbeidere, men det ble slik det skulle være til slutt, og det var veldig viktig for oss. Det gjorde godt å komme seg i studio igjen. Sist vi var i studio var vel våren 1999, så vi klødde litt i fingrene etter å komme i gang nå. Bård Slagsvoll har blitt et slags fjerde medlem i Motorpsycho, og det har gjort sitt med gruppa.

Det at vi har fått med Bård gjør at vi tenker mer intrikat når vi skriver låter. Vi er oppmerksomme på at lydbildet skal skrus sammen nå.

Neste plate nesten klar

Denne platen er merkbart annerledes enn det vi presenterte sist. Grunnen er sikkert at det har gått to år siden vi var i studio. Vi har en del særegne kjennetrekk, og noen av dem er vi ganske lei av selv. Derfor jobber vi med å få frem andre kvaliteter nå. Vi har på sett og vis gjort det som er med fussgitar, sier Bent.

Den eneste sangen som er kjent fra konserter er «Go To California», resten er ukjente selv for den mest ihuga fansen. Det ser også ut som det er den som vil bli sendt ut til radiostasjoner. «Go To California» har gruppa spilt inn video til. Det samme gjelder sangen «Phase Out», som kan bli den andre radiosangen, tror Bent.

Men det er ikke bare de ni låtene som foreligger på platen som er ferdigspilt. Motorpsycho har allerede seks låter som kunne ha vært med, men som er utelatt.

Med tre sanger til blir det en fantastisk plate, ganske ulikt «Barracuda» som sprikte i alle retninger. Den platen var mindre gjennomtenkt, enn oppfølgeren til «Phanerothyme» vil bli. De seks låtene som er klare kunne ha vært med på denne platen, men vi har valgt de vi følte passet best sammen denne gangen.

Til Hellas

Etter en ekstensiv lansering av «Phanerothyme» reiser Motorpsycho på en omfattende turne både i Norge og Europa. Denne gangen skal de også spille i Hellas.

Det er bra for oss at vi utvider med ett land for hver turne, og da er jo ikke Hellas det dummeste landet å få lagt til, ler Bent. På turneen blir Bård Slagsvoll med, men ingen andre ekstra musikere.

Vi er litt spente på hvordan vi skal få presentert dette live, men den samme frykten hadde vi før konsertene etter «Let Them Eat Cake» også, og det gikk jo bra.

Stian Nebb