home

  [media stories: norwegian: 2000]Fra Kiss til Motorpsycho

Interview with the Norwegian author Lars Ramslie about his new book and his addiction to Motorpsycho and Kiss
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2000-12-05.
Found at the adresseavisen-site.


Forfatter Lars Ramslie er en av gjestene når kulturtalkshowet Taliban inntar Blæst i kveld. Ramslies nye roman handler om en Kiss-fan. Selv regner Ramslie seg som dedikert Motorpsycho- elsker.

Det blir en slags pilegrimsferd, sier Ramslie på telefon hjemme fra Bergen. Den 26-årige forfatteren med tre romaner bak seg har nemlig aldri satt sine bein i Trondheim før. Byen han mer enn noe annet forbinder med sitt favorittband de siste årene, Motorpsycho. Jeg har nok brukt mer tid på Motorpsycho enn sunt er, sier han, og bekjenner at han prøvde å dra i gang en egen Motorpsycho-kult da han studerte ved forfatterstudiet i Bø.

Din nye roman «Destroyer» handler om en ung Kiss-fan. Gikk du rett fra Kiss til Motorpsycho?
Nei, jeg hadde en pinlig ferd fra Kiss mot Motorpsycho. Jeg solgte alle Kiss-platene mine og kjøpte Billy Idol, Mel & Kim og sånt. 80-tallsgreier. Det var først i 1994 jeg ble fan av Motorpsycho.

Har du fått mange reaksjoner på «Destroyer» fra Kiss-fans?
Masse. Mer enn jeg trodde. Trodde noen skulle bli fornærmet. At jeg skulle få juling. Det har jeg ikke fått. Jeg har vært på Kiss-arrangement og lest fra boka. De hadde lagt ut boka for salg etterpå, men ingen ville kjøpe. Alle hadde den fra før.

Det virker som om det er generasjonsmotsetninger på gang innen norsk litteratur igjen, hvordan ser du på det?
Jeg er lei av eldre forfattere som påstår at folk under 40 ikke kan skrive. Jeg er lei av de bastante forfatterne som sier hva folk skal gjøre og ikke gjøre. De kan bli politikere i stedet. Jeg vil ikke være noen autoritær forfatter.

26 år gammel og tre romaner alt - hvor går veien videre?
Jeg skriver hele tiden. Bortsett fra nå, hvor det har vært mye styr rundt «Destroyer». Jeg går og tenker bøker. Har to romaner ferdig oppi hodet mitt. Så lenge jeg får gitt dem ut, har jeg ikke så store ambisjoner. Jeg lager historier. Liker å være på mikronivå.

Hva er din favortitt-Motorpsycho-plate?
Jeg har en greie på «Timothy's Monster». Liker den best, sier Lars Ramslie foran sin pilegrimstur til Trondheim i dag. Andre gjester hos Taliban i kveld er teaterregissør Kjersti Horn, designer Charlotte de Staël og hiphopbandet Alien Breed.

Terje Eidsvåg