home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho = lidenskap

Article about / Interview with the band
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 1999-01-08.


De var Ut-lesernes favoritter i 1998, og det er grunn til å tro at de vil gjøre seg enda sterkere gjeldende i 1999. Ihvertfall kommer det til å bli utgitt to Motorpsycho-album, de skal selvsagt turnere flittig - og de skal for første gang til USA med musikken sin.

I høst er det ti

år siden Motorpsycho ble startet, trommis Gebhardt kom et par år senere - men størsteparten av tiden har Motorpsycho bestått av Gebhardt, gitarist Snah (Hans Magnus Ryan) og bassist/vokalist Bent Sæther. I en periode hvor publikum svikter gamle helter, er Motorpsycho takknemlig for at de fortsatt påkaller interesse og engasjement. Seierne i leseravstemningens hovedkategorier beste gruppe og beste album er et fullgodt bevis på det. Det som imponerer undertegnede mest er den totale dedikasjonen som fortsatt styrer Motorpsycho.

Etter ti år blir musikken uungåelig en jobb for de aller fleste musikere. La gå at en prøver å følge hjertet, strømregningen og at sko til ungene må betales uansett. For Motorpsycho er musikken fortsatt en lidenskap, og bare det.

Vi har satt oss langsiktige mål, har aldri stresset. Derfor har vi fremdeles overskudd - noe som også har sammenheng med at vi aldri har kjørt den der rock'n'roll-livsstilen ut. Vi har vært dedikert til musikken, sier Bent.

Som var dedikert

nok til å høre gjennom utallige timer konsertopptak av bandet sitt i fjor sommer innimellom kampene i fotball-VM. Motorspycho har alltid tatt opp alle konsertene sine, og nå vil første dokumentasjon av dette komme fansen til gode. Bent valgte ut sine favoritter fra vårturneen i fjor, det er blitt til seks låter fra tre konserter - i Utrecht, Berlin og Leipzig.

Det er ikke akkurat snakk om Monkees det her, ler Bent.

Det er sånn circa fem minutter med vokal på hele cd'en, sier Snah.

Vi har med en halvtimes versjon av «Un chien d'espace» som folk vil ha problemer med å kjenne igjen, ler Gebhardt.

Konsert-energi og improvisasjon er nøkkelord for utvalget, cd'en vil inneholde en ny låt og en cover av MC5-låten «Black To Comm» - og undertittelen Roadwork vol 1 indikerer at dette er første del av en serie. Som Motorpsycho ikke kommer til å promotere, dette er først og fremst for fansen. Noe som også tittelen gir en pekepinn på: «Heavy metall iz a poze, hardt rock iz a laifschteil - Life in Europe 1998» har bakgrunn i en intern vits bandet sikkert vil forklare deg en kveld du har litt tid.

Om ikke undertegnede og andre som liker Motorpsychos til tider godt skjulte popkvaliteter får mye Monkees på live cd-en som gis ut i mars, kan det være vi får det på den neste studio cd-en som de skal begynne å jobbe med i studio i februar.

Det blir en mer produsert plate enn forgjengeren. Vi har jobbet lenge med arrangementene i øvingslokalet, og skal fortsette med det en måneds tid, sier Bent.

Arrangere, reparere, polere, utdyper Snah.

Baard Slagsvold skal lage strykearrangementer. Vi har hatt lyst til dette lenge. Det er greit å lage musikk som tre stykker også kan få til på konserter, men alle band drømmer vel om å få gjøre sin «Revolver» eller «Sgt Pepper» - albumet som «bare» har ambisjoner om å fungere optimalt som album, sier Bent.

De skal jobbe med dette albumet så lenge de trenger, så blir det nok turnering i sommer.

Ole Jacob Hoel