home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho er blitt større

Article about the band's Roskilde show in 1999
taken from the Norwegian newspaper
Adresseavisen, July 1999.


ROSKILDE: Noe må ha skjedd her. Den oransje scenen er bare halvparten så stor som sist vi spilte i Roskilde, sier Motorpsychos Bent Sæther.

  Drawing by Kim Hiothøy
 
Tegning: Kim Hiorthøy

Og mye har definitivt skjedd. Om ikke med Roskilde, så med Motorpsycho. Da trondheimsbandet debuterte på Roskilde-festivalen i 1993, gikk en ungdomsdrøm i oppfyllelse.
Roskildefestivalen var det aller største. De hadde knapt rukket å spille et energisk sett, før de sprang for selv å oppleve Sonic Youth. Det var omtrent som da spillerne på det norske fotballandslaget tok bilde av hverandre på gressmatta på Wembley før de skulle spille landskamp mot England.

Nå er trioen blitt, om ikke blaserte, så i hvert fall godt vant med forhold som dette. Sommer etter sommer har bandet spilt på festivaler på størrelse med Roskilde blant annet i Tyskland, Nederland og Belgia. De har vært på en veiv nå også, Roskilde-jobben var sommerens siste for en trio som føler de trenger en pause.

Elektrisk stemning

De ga uansett alt på konserten lørdag kveld. Et kort sett til Motorpsycho å være, en drøy time med noen halvkjente og andre helt ukjente (nye) låter - pluss et par av de aller største publikumsfavorittene.

Vi har absolutt sett bandet bedre og ikke minst opplevd dem i mer harmonisk lydbilde. Men det var morsomt nok, spesielt på slutten, da det ble elektrisk stemning i det tettpakkede gule teltet som arrangørene hevder tar 7000 personer. Og det var ganske så rørende da publikum avsluttet «Waiting For The One» uten bandets hjelp i skikkelig unison allsang.

Om perspektivet er blitt noe endret med årene, så er Roskilde fremdeles både stor og viktig for et norsk band. Og musikkfans er gruppen fortsatt. Bent skulle i hvert fall se Residents og dessuten prøve å få med seg Built To Spill før bandet returnerte til Trondheim for en hardt tiltrengt ferie.

Utsetter cd-en

90-tallets mest produktive rockeband er faktisk så slitne nå at de har utsatt utgivelsen av sin nye studio-cd som skulle ut i september. Ikke fordi de ikke rekker å gjøre den ferdig, for det er den så å si allerede, men fordi de ikke makter å kjøre full lansering og tilhørende turnering så tett på aktiviteten i vår og sommer. Derfor blir det utgivelse over nyttår, etter et begivenhetsrikt år med over men måned i studio og aktiv konsertvirksomhet blant annet med bandets først opptreden i USA.

Den nye cd-en bryter endel med Motorpsycho slik de har fremstått på cd de siste årene. Dette er en mer «produsert» plate. Når de har fem-seks låter for mye, så velger de bort fem-seks låter, og blir en låt i lengste laget, så vurderer de å kutte litt ned på den. Det er uvante tanker for et band som helst har sverget til dobbelt-cd-er.

Ole Jacob Hoel