home

  [media stories: 2000: norwegian]
Lystig gravøl på Veita scene

Review of the 'Summer In The City'-gig 2000-06-03 with ITS and Sanderfinger
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2000-06-05.
Found and sent in by Paul Caspers.


Alle som var på «Summer in the city» søndag kveld håper nok det blir en årviss begivenhet. Men vil man finne et konsersted like egnet som Veita scene?

Det var en av de aller siste konsertene før Veita i Trondheim ender opp som kontorlokaler. Ute var det lite som minte om sommer. Et perfekt utgangspunkt for en depressiv kveld, men publikum hadde ikke rom for depping og de opptredende artister ga dem ikke mye tid til det heller.

Lokalene var tettpakket, og kjappe opptredener med Adamseplene, Gebhardt og Hagfors, Sanderfinger, Ulf Risnes & Sola Jonsen og Phy ble bundet sammen av det nordtrønderske agrare fenomen Odin Jensenius som var aftenenes toastmaster.

Og nettopp det agrare var en fellesnevner denne aftenen, fra glade banjotrudelutter fra Gebhardt og Hagfors til det konkluderende høydepunkt International Tussler Society. Sistnevnte var den opplagte årsaken til at kvelden var utsolgt og vel så det. Det er snakk om Motorpsychos køntri-avdeling - med gruppens gammelprodusent Lars Lien som forsanger. Motorpsycho har ikke opptrådt som Tussler på mange år, men kompenserte for manglende grunntrening med overlegen autoritet og spilleglede - det var klart fra de første akkorder av åpningslåten, Kenny Rogers' «Ruby».

Overraskende gjester på scenen i Skrømts Ottar Baardgren og Phys Ingrid Tolstad gjorde ikke moroen mindre. Men det største overraskelsen søndag kveld var nok likevel Phys eget sett. Bandet har hatt en fenomenal utvikling, både musikalsk og når det gjelder sceneautoritet, og er plutselig blant byens mest spennende.

Klart vi kommer på «Summer In The City» også neste år. Men hvor?

Ole Jacob Hoel