home

  [media stories: norwegian: 2000]Fansen ordnet Motorpsycho-seier

Article / Interview about the millenium win
taken from the Norwegian newspaper
AFTENPOSTEN, 2000-01-28.
Norwegian. Found at the aftenposten-site.


  Motorpsycho winning the Petre millenium event
 
Lettjente penger er også gode penger, smiler fra venstre Håkon Gebhardt, Bent Sæther og Snah etter at fansen har "hacket og tracket" til bandet 175 000 kroner.
FOTO: TONE GEORGSEN

At "Vortex Surfer" ble P3s tusenårslåt, var trikset til av Motorpsychos fans. Trondheimstrioen gir fansen en ny popplate som takk.

Vi visste ikke hva som var i ferd med å skje, men det var mye hacking og tracking og full krig fra fansen for å la "Vortex Surfer" vinne, sier Gebhardt, trommeslager i Motorpsycho.

I konkurranse med alskens internasjonale ble alternativ-veteranenes brutale 1998-låt stemt frem som sangen P3 skulle spille i 24 timer mens det nye århundret ble satt i gang.

Så vidt jeg vet stemte "gris-kailla" som skulle laste ned porno på oss uten å vite det, smiler Gebhardt.

Gjennom å bli spilt i 24 timer i strekk får bandet 175 000 kroner fra Tono. Lettjente penger er også gode penger, smiler trioen.

Nå er gruppen imidlertid mye mer opptatt av sin nye plate. "Let Them Eat Cake" var ferdig innspilt allerede i sommer, og er et helt nytt skritt for Motorpsycho.

Dersom platen hadde kommet i høst, ville vi vært oppløst nå, sier vokalist og bassist Bent Sæther.

Bandet spilte konserter, spilte inn plate, og hadde ikke tid til noe annet første halvår: Det var så slitsomt at et nytt halvår med samme slit ville tatt knekken på bandet.

Motorpsycho mener skrittet vekk fra tung hardrock har kommet delvis på grunn av denne slitsomme perioden.

Da vi spilte på Roskildefestivalen i sommer var vi i ferd med å bli utbrent, og måtte kvitte oss med disse hobbit-vibbene, sier Sæther.

I stedet mener bandet å ha laget et klassisk pop-album i tråd med Beach Boys, Beatles og Love.

Det er plater som på toppen er tilsynelatende snille, men som har et tekstmessig mørke som gir dem en sterk innebygget friksjon, sier Sæther. Med strykere, blåsere og keyboardarrangementer er "Let Them Eat Cake" likevel en plate som gir noe ved flere gjennomhøringer.

Vi ville ikke overlesse den med svulstige strykere, sier gitarist Snah. Det var viktig for oss at det ligger elementer av friksjon i blåsere og strykere også.

Både produksjon, låter, instrumentering og arrangementer har gitt bandet nye erfaringer og utfordringer, er de enige om.

For første gang har vi ikke tatt hensyn til hvordan vi skal gjenskape dette live, men laget platen på sine egne premisser, sier Sæther, og hele bandet er enig om at det ferdige produktet fyller visjonen de hadde før de begynte.

2000 ser ut til å bli et hektisk år for Motorpsycho. Gebhardt slipper soloalbumet "Gebhardt plays with himself" i mars. Deretter legger bandet ut på Europa- og Norges-turné som avsluttes på Rockefeller i Oslo natt til første mai. Til høsten kommer syv tyngre låter ut på et minialbum på det amerikanske selskapet Mans Ruin. Om ikke det er nok: En konsert-plate, spilt inn på Kongsberg Jazzfestival sammen med gruppen The Source er også klar for utgivelse, uten at bandet vet når det vil skje.

Kjell Henning Thon