home

  [media stories: 2000: norwegian]
Engelsk skamros til Motorpsycho

Article about NME's good review of the Underworld-gig / 2000-04-15 taken from the
Norwegian newspaper
AFTENPOSTEN, 2000-05-04.
Norwegian. Found at the Aftenposten-site by Paul Caspers.


  Motorpsycho - 2000
Guttene i Motorpsycho roses av engelsk presse.
FOTO: TONE GEORGSEN

"Motorpsycho lykkes der de fleste andre skandinaviske band feiler", skriver Andy Capper i en konsertanmeldelse av Trondheimsbandet Motorpsycho i den britiske musikkavisen New Musical Express.Gruppen gjorde en konsert i bydelen Camden i London 15. april, og den falt i svært god smak hos Capper, skriver Adressa.

"Selv om de egentlig ikke gjør noe nytt, blir man både beveget og rystet av den inderlige kjærligheten til musikk som disse guttene oppviser", skriver han.

Capper mener Motorpsycho har finslipt lyden inn i eksperimentell collage som gir referanser til de siste 40 års musikkhistorie. De balanserer fint mellom psykedelisk garasjerock og søtt popfrieri.

Det er all grunn til å tro at slike godord i den toneangivende musikkavisen vil vekke oppsikt. Mye kan tyde på at Motorpsycho i sitt tiende år er i ferd med å gjøre sin største suksess noensinne.

Fort det er ikke bare konserten som får ros. Også bandets siste plate, "Let Them Eat Cake", er anmeldt i New Musical Express. Den får åtte av ti mulige poeng.

Motorpsycho avsluttet nylig sin Europaturne, som startet 15. mars i Tromsø. Manager Cecilie Lykke sier til Adresseavisen at bandet er godt fornøyd med rundreisen, som for første gang bragte bandet til Frankrike.

Lykke tror den positive omtalen i NME kan få svært positive konsekvenser for gruppen.

Vi hadde nesten gitt opp England - selv om både NME og Sunday Times også tidligere har gitt bandet god omtale. I London hadde vi 100 forhåndsbestilte billetter, og det sies å være bra i en by der folk kan velge og vrake i tilbud, sier Motorpsycho-manager Cecilie Lykke til Adressa.

(Aftenposten Interaktiv)