home

  [media stories: 1998: norwegian]
Motorpsycho feirer Svartlamoen-seier

Svartlamoen and Motorpsycho-article
taken from the Norwegian newspaper
AFTENPOSTEN, 1998-10-02.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Motorpsycho var involvert i kampen for bevarelsen av bydelen Svartlamoen i Trondheim. Seieren feires med turné.

Trønderske Motorpsycho startet høstens miniturné torsdag kveld med utekonsert i bydelen Svartlamoen, et område i Trondheim som bystyret ville rive. Flere artister, blant andre Motorpsycho og Tre Små Kinesere, har aktivt kjempet mot disse planene i flere år. Kampen ble kronet med seier i forrige uke da bystyret bestemte at Svartlamoen skulle få overleve.

Med tanke på Svartlamoen-triumfen er det grunn til å tro at Motorpsycho er i ypperlig humør før lørdagens konsert på Rockefeller. De har selv uttalt at de trives bedre på scenen i Oslo enn de fleste andre steder. Over 20 konserter i hovedstaden og besøk for annen gang etter utgivelsen av "Trust Us" skulle være bevis godt nok for det.

Etter åtte år med plateutgivelser og utstrakt turnévirksomhet, har Motorpsycho bygget opp en lojal fanskare. Deres tre siste konserter i Oslo var utsolgte og det blir nok trangt om plassen på lørdag også.

Men selv om Motorpsycho på konsert er attraktivt, har ikke platesalget føket til himmels ennå. Det forrige albumet "Angels and Daemons at Play" fra 1997 solgte 15 000 eksemplarer, mens "Trust Us" bare nådde 12 000. Det er nok skuffende for et band som entusiastiske kritikere i lang tid har spådd at snart står foran det store kommersielle gjennombruddet.

Arnstein Friling