home

  [media stories: norwegian: 1998]Gjør det selv!

Article around the Trust Us release
taken from the Norwegian nespaper
AFTENPOSTEN, 1998-02-26.


Bylarm åpnet i går i Trondheim. Motorpsycho fra dennne byen har ikke tro på at slike seminarer er veien å gå for band som vil frem.

Vi har gjort våre ting, og har vært oss bevisst, eller i hvert fall bestemt på hva det er vi vil, forklarer Bent Sæther, vokalist og bassist i Motorpsycho, og mener det er veien frem til den graden av suksess de har hatt. Trondheims-gruppen slipper mandag sitt syvende album.

Vi har konsentrert oss om å holde på med vår greie, å spille, så har vi heldigvis hatt Cecilie Lykke til å ta seg av alt det praktiske, forklarer Hans Magnus Ryan, gitarist.

Og med denne oppskriften har bandet turnert Europa to ganger i året de siste årene. De har solgt stadig mer for hver utgivelse, og begynner å få et rimelig stort publikum både i Tyskland og Italia. I løpet av året skal de etter all sannsynlighet også til Australia. Veldig mange norske band tror at platekontrakten er målet, men det er da den egentlige jobben begynner, sier Sæther.

Med det mener de stadig turnevirksomhet, gjentatte visitter på små klubber over hele Europa der det dukker opp noen flere for hver gang Motorpsycho er innom.

Uten å ha hverken noe ønske om eller frykt for en superhit, vil Motorpsycho gjerne selge flere plater enn de gjør i dag, men ser på seg selv som "totalparanoide" i forhold til måten det skal gjøres på.

Gruppen er opptatt av hvordan de oppfattes utad. I motsetning til de aller fleste norske band har Motorpsycho siste ord når det gjelder enhver bit av sine plater - fra lyd og låtvalg til utseende, annonser og utgivelsestidspunkt.

Særpreg

Vi kunne tatt den smarte veien og gitt ut stadig nye versjoner av "Demon Box". Da ville vi solgt flere plater enn vi gjør i dag, men det hadde forflatet hele grunnen til at vi spiller i band, fortsetter Sæther. Eller vi kunne laget det mye enklere, mer lyttervennlig, men da hadde det mistet særpreget vårt, bryter trommeslager Håkon Gebhardt inn.

Den nye platen heter "Trust Us". Det kan være et imbecilt arrogant utsagn, eller det kan være humoristisk ment, eller en blanding av de to, forklarer Sæther, uten å utdype det nærmere.

Og selvsagt kan man stole på oss, smiler Gebhardt, vel vitende om at gruppen er kjent som et "særingband som aldri leverer det folk vil ha", som Bent uttrykker det.

Kjell Henning Thon