home

  [media stories: 2002: norwegian]
KULT
Motorpsycho – en føljetong –
og alltid på vinyl

Interview with Snah on occassion
of the It's a Love Cult release
taken from the Norwegian newspaper
AVIS 1, 2002-10-04.
Norwegian. Found at the avis 1 site.


Norges største rockeband er ute med ny plate, den får du selvfølgelig på vinyl!

Det låter rett og slett fortreffelig! Hans Magnus Ryan (32) alias Snah, har sammen med sine blodsbrødre Bent Sæther og Håkon Gebhardt nettopp utgitt albumet "It's a Love Cult".

Denne plata plasserer seg nok litt mer spontant i føljetongen om Motorpsycho. Det er en bunch med nye låter, nye korder og innfallsvinkler. Og Kim Hiorthøy har nok en gang overgått seg selv med et fantastisk cover, forteller Hans Magnus entusiastisk.

Musikk og kunst går hånd i hånd for Motorpsycho. Bandet har helt fra starten hatt en bevissthet om at de ønsker å levere en totalopplevelse til lytteren. Derfor har alle Motorpsycho utgivelsene også kommet ut på vinyl, noe som er svært sjelden for rockeband på deres størrelse.

Vi setter stor pris på mediets soniske og visuelle kvaliteter. For oss er ikke dette en motegreie, men det bygger på en grundig bevissthet om mediets fortreffelighet. Å sitte i sofaen med et vinylalbum, er som å ha et stort maleri i fanget. Denne følelsen vil man aldri få med en cd, fortsetter han.

En konsekvens av Motorpsycho's stadig økende popularitet, kombinert med deres hengivenhet til vinylformatet, er at mange av bandets utgivelser har fått høy samlerverdi. Som erfarne platesamlere selv, liker ikke gruppa utviklingen med at platene deres blir solgt for uanstendig høye priser på samlermarkedet.

Vi prøver så godt vi kan å ha alle utgivelsene våre tilgjengelige, men det finnes dessverre groteske eksempler på at platene våre blir solgt til blodpris. For eksempel ble en spesiell utgave med stålcover av vår andre utgivelse nylig solgt på nettet for over 5000 kroner. Men på tross av skrekkeksempler som dette kan jeg love at alle Motorpsycho utgivelser i framtiden fortsatt vil komme på vinyl. Samlemanien er ikke et poeng for oss, men vi har jo også hatt våre helter, og kjenner følelsen av å finne gull, avslutter rockegitaristen.

Cecilie Asker