home

  [media stories: 1998: norwegian]
Marvin ødelegger psychomiljøet

Article / Interview about Svartlamoen, Trust us and the forthcoming tour
taken from the Norwegian newspaper
BERGENS TIDENDE, 1998-03-03.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Motorpsycho er mer opptatt av om lokalmiljøet Svartlamoen overlever enn om det nye albumet "Trust Us" selger.

Det som ikke Terboven greide å ta under krigen, vil Marvin Wiseth ødelegge nå, sier Gebhardt engasjert om Svartlamoen, nabolaget som litt etter litt blir jevnet med jorden.

Motorpsycho har ryddet litt opp i øvingsrommet siden sist. Langt inne bak seks meter tykk betong i den gamle tyskerfestningen Dora i Trondheim serverer de kjeks og bedre kaffe enn sist BT var på besøk. Men rekkene med gitarer, drodlingen på veggene og tøflene er her fremdeles. Uten "laboratoriet" i Dora ville ikke kreativiteten vært den samme. Ikke uten nabolaget Svartlamoen et steinkast unna heller.

Vi har coverdesignere, musikere, videokunstnere og manager innen 50 meters omkrets. Klart det har mye å si for oss, både praktisk og kreativt, sier Snah.


Billig hus - bra musikk

En av grunnene til at Motorpsycho er et av Norges mest kompromissløse rockeband er noe så prosaisk som lave husleier. Trioen har lenge betalt usle 700-800 kroner måneden på Svartlamoen. Det har gjort at de har kunnet jobbe med musikken på heltid.

Viss itj måtta vi blitt DDE!

Det er det jo få som hadde ønsket. Da hadde ikke BTs spaltist Morten Ståle Nilsen kåret dem til verdens beste rockeband i forrige uke.

Det verste er at om det blir riving i mai så er vi på turné i Europa. Vi kommer hjem og så er halve miljøet vårt radert vekk, sier Bent.


Late norske band

Mellom 70 og 80 konserter holdt de psychotiske guttene i fjor. Samtidig putret det så friskt i laboratoriet at årets album måtte bli en dobbelt-cd. Energien og kreativiteten henter de i kaffe og røyk, har de påstått i avisene. Men avstanden til Oslo har også litt av æren for at Motorpsycho greier å fornye seg gang på gang.

Det er en styrke at vi ikke sitter i Oslo, men går vår egen vei. Du ha'kke sjans til å få stjernenykker her i Trondheim, sier Bent som mener det er for få band som virkelig jobber med musikken sin her til lands.

90 prosent av alle band tror at alt løser seg bare du får platekontrakt. Men det er egentlig da det hele begynner.


Trondheim

fakta/motorpsycho

  • Presenterer albumet "Trust Us" samtidig som de starter Norgesturné i dag.
  • Årets musikkvideo (av Kim Hiortøy) kåret på Bylarm i Trondheim forrige helg.
  • Diskografi (i tillegg til en drøss ep'er, singler, vinyler og biprosjekter): "Lobotomizer" (1991), "Demon Box" (1993), "Timothy's Monster" (1994), "Blissard" (1996), "Angels And Demons At Play" (1997).

DE SOM TROR at de skal bli stor i utlandet bare fordi de er fra Norge, tar feil. Det handler om å dyrke sine særegenheter, sier fra v. Bent, Gebhardt og Snah.

Per Asbjørn Risnes Jr.

[photos are missing ...]
[pic comment 1:]
Motorpsycho har sitt hovedkvarter og øvingslokale i en gammel bunkers fra 2. verdenskrig. Her kan vi leke fram vårt materiale helt uforstyrret, hevder (fra venstre) Bent Sæther, Gebhardt og Snah.
[pic comment 2:]
Motorpsycho i rene, lune og trivelige omgivelser. Bent Sæther, Gebhardt og Snah.