home

  [media stories: 2002: norwegian]
MUSIKK
Kjærlighetskulten

Interview with Bent on occassion
of the It's a Love Cult release
taken from the culture webpages of Norwegian newspaper
BERGENS TIDENDE / BERGENPULS.NO, 2002-10-01.
Norwegian. Found at the bergenpuls.no site.


 
Motorpsycho - press photo in 2002
 
VETERANER: Hans Magnus «Snah» Ryan, Bent Sæther og Håkon Gebhardt (fra v.) i Motorpsycho vet at de ennå ikke har laget verdens beste plate. Men de jobber med saken.

Motorpsycho har laget sin lyseste plate noensinne. Eller var det den mørkeste?

Da vi gjorde intervjuer i Nederland nylig, var det en journalist som mente dette var vår lyseste plate noensinne, sier Bent Sæther.

Mens nestemann mente det var den mørkeste.

Slik får Motorpsycho-bassisten kjapt antydet hvor vanskelig det er å plassere trøndernes nyeste plate i forhold til deres tidligere produksjon. Grunnen er antakelig at «It's A Love Cult» spriker pent i alle retninger, fra rølpete countrypop via saktmodige ballader til tung riffrock. Etter den møysommelige prosessen med gjennomorkestrerte «Phanerothyme», gikk Motorpsycho i studio uten noen plan og klinte til med det de hadde. Noen av sangene hadde de knapt spilt sammen før.

Platen kjennes mye mer instinktiv og naturlig. Det var sånn vi laget de første platene, til og med «Trust Us». «Blissard» var vel den eneste der vi hadde en slags plan, sier Sæther.

Sirkus og hesteskitt

Med et drøyt dusin plater bak seg, er Motorpsycho for lengst etablert som en institusjon her hjemme, og, ifølge dem selv, som et «eksotisk særingband» på kontinentet. Og fremdeles er målet det samme – å lage så gode plater som overhodet mulig.

På mange måter er nok det enda viktigere for oss nå enn før. Vi har prøvd mange ganger og ikke fått det til. Så motivasjonen ligger der, i de frustrasjonene: Vi har ennå ikke laget verdens beste plate, sier Sæther. Som stadig oftere overlater mikrofonen til sine to kolleger, Hans Magnus Ryan og Håkon Gebhardt, noe kritikerne ikke har vært udelt begeistret for...

Skal du ha sirkus, må du regne med hesteskitt, vet du. Alle har forskjellige innfallsvinkler til hvem vi er og hvem de vil at vi skal være. Det blir så utrolig spredning på folks oppfatninger at vi har gitt opp å ta hensyn til det, sier Sæther.

Erik Fossen