home

  [media stories: norwegian: 2000]"California Dreaming"

Review of the Bergen-gig / 2000-03-24
taken from the
Norwegian newspaper
BERGENS TIDENDE, 2000-03-26.
Transcribed and sent in by Paul Caspers.


Motorpsycho går stadig nye veier.

Jovisst var det Kvarteret i Bergen, fredagskveld og trønderske Motorpsycho på plakaten. Men det kunne like gjerne vært legendariske Fillmore i San Francisco en kveld i 1970. Og det låt som Grateful Dead, Allman Brothers Band eller Spirit på sitt beste og mest inspirerte.

Jeg husker knapt jeg noensinne har hørt et band som bedre tar sekstitallets psykedelia på kornet og samtidig har klart å transportere det musikalske uttrykket inn i samtiden. Forunderlig nok uten at det låt gammeldags eller plagsomt retro. Likevel var det aldri tvil om hvor inspirasjonen hentes fra.

Første del var i stor grad viet materialet fra det siste albumet "Let them eat cake". Selv bare etter en ukes turnering med det nye stoffet, satt melodiene som om bandet skulle hatt dem på spillelisten i en årrekke.

Da Motorpsycho spilte på Garage i høst, var Baard Slagsvold fra Tre Små Kinesere med som assosiert medlem på tangentinstrumenter. På Kvarteret var han blitt en integrert del av bandet, og bidro til å gi lydbildet en ny dimensjon som utvilsomt vil prege Motorpsycho fremover. Gitarist Snah fikk desto større plass til å boltre seg, og seiler opp som en av landets største personligheter på instrumentet.

Siste halvpart av konserten ble mer tradisjonell Motorpsycho av det tyngre slaget med de mest kjente låtene. Men selvfølgelig ofte servert i totalt ny innpakning. Allsang og stor stemning.

Til slutt en solid klase ekstranumre der trønderne fikk vist at de kan fri til rockefoten. Ingen Who-låter denne kvelden, men den gamle Mamas & Papas-hiten "California Dreaming" fungerte som en perfekt oppsummering av Motorpsycho anno 2000.

Einar Engelstad