home

  [media stories: norwegian: 2000]Trønderske seriemestere

Review of the Kvarteret-gig / 2000-10-16
taken from the
Norwegian newspaper
BERGENS TIDENDE, 2000-10-18.
Found and sent in by Henni Steinsland.


konsert / rock
Motorpsycho Kvarteret
Nok en maktdemonstrasjon fra Norgesledende rockeband

Ikke har de kommet med nytt album. Ei heller har de vært på fjernsyn i det siste. Og det er bare et lite halvår siden bandet sist var i Bergen.
Likevel hadde ikke Motorpsycho problemer med å fylle Kvarteret forleden kveld, og det til og med på en mandag. En bragd som få, om kanskje ingen norske rockeband er i stand til å gjøre etter dem.

Det er fristende å sammenligne Motorpsycho med et visst fotballag fra Trondheim. Gjennomført solid håndverk. En fantastisk lagånd og teamspirit. Glitrende enkeltprestasjoner, men uten noensinne å glemme fellesskapet.

I så måte kan sammenligningen også trekkes videre til hovedstadens Euroboys, som var på besøk for et par uker siden. I likhet med fotballaget fra samme by, befinner de seg også i eliteserien, (så lenge det varer) og beveger seg i det samme musikalske landskapet. Med det hjelper ikke med arroganse og selvgodhet når spillet avslører at det er klasseforskjell mellom lagene.

Så veldig forskjellig fra forrige besøk i vår, var ikke konserten. Svært mye av stoffet var hentet fra det siste albumet, men mot slutten kom også hitlåtene fra gamle dager.

Noen fans stilte opp med et svært banner med påskriften "California Dreaming". Selv om de ikke fikk den gamle Mamas & Papas-slageren, var det i hvert fall nok sekstitall igjen til at ånden fra San Francisco svevet over lokalet.

De to-tre nye låtene viste da også klart at Motorpsycho for øyeblikket ikke har umiddelbare planer om å bevege seg bort fra psykedeliaveien. Det nye medlemmet, Bård Slagsvold på tangenter, begynner etter hvert å sette sitt like sterke preg på lydbildet som Deathprod gjorde den gang Motorpsycho var et støyrockband.

Men svett og varmt ble det mot slutten. Kvarterets luftanlegg er dimensjonert for 140 personer, og med over 400 elleville fans i salen opplevde vi for første gang at noen besvimte under en Motorpsychokonsert.

Einar Engelstad