home

  [media stories: norwegian: 1998]Latsabber ingen adgang

Article / Interview around the Trust Us release
taken from the Norwegian newspaper
DAGBLADET, 1998-02-28.


TRONDHEIM (Dagbladet): Dette er bandet som får alle andre norske rockere til å framstå som latsabber. Motorpsycho skyr alle kompromisser, hamrer ut ei plate i året og legger ut på to Europa-turneer i året.

Røyk, kaffe og musikk, det er det som er livet, fastslår de.
Bak tunge betongvegger i den gamle tyskerbygningen Dora i Trondheim har Motorpsycho holdt hus de siste fem åra.
Vi er her seks dager i uka. Det er mye kreativitet og svette i disse veggene, fastslår Bent Sæther, Hans M. Ryan og Håkon Gebhardt.
Motorpsycho er så hardtarbeidene at man kan lure på om de noen gang ser dagslys. Det måtte være de drøye tre månedene de er på turné hvert eneste år, men på de rundene er det stort sett mørke klubblokaler fra Steinkjer til Bremen de stifter bekjentskap med.

Nytt monster

Nå har Trondheim-trioen kommet opp med et nytt album, deres åttende. Og i typisk Motorpsycho-stil dreier det seg om et monster av et dobbelt-album på 80 minutter.
80 minutter er ikke så mye i løpet av et år. Vi lager og spiller ny musikk hele tida. Nå når vi har kjøpt oss nytt opptaksutstyr, kan det godt hende at vi gir ut enda mer musikk hvert år, sier de. Som vanlig er det ikke noe lavmælt visealbum bandet har lagd.
Rånerock og monotoni sto i hodet på oss denne gangen. Vi gjør helt vår egen greie på sida av alle mulige trender.

Menighet i ekspansjon

Motorpsycho har i flere år hatt en trofast menighet i utlandet. Men noen eksplosiv popstjerne-status er det ikke snakk om.
Vi foretrekker å la det gå sakte, men sikkert framover i stedet for å fly opp som en bjørn og ned som en skinnfell. Hver plate vi har gitt ut har solgt litt mer enn den forrige. Så lenge det er slik, er vi fornøyde.
Fjorårets «Angels And Demons At Play» solgte snaue 15000 her til lands og bortimot 25000 internasjonalt.
Særlig det siste halvannet året har vi merket en klar framgang. På den siste Europa-turneen spilte vi for mellom 600 og 1000 hver kveld, forteller de. De har sterke fanskarer rundt byer som Bremen og Frankfurt, og i løpet av 24 timer i august i fjor gjorde de tre store festivaler i Belgia, Nederland og Tyskland for 25 000 mennsker.
Men vi har fortsatt sliterjobbene der vi spiller for fire mann i Sverige, bedyrer Motorpsycho.

Håkon Moslet