home

  [media stories: 2002: norwegian]
KULTUR > MUSIKK > ARTIKKEL
Musikkmaskinen

Interview with the band on occassion
of the It's a Love Cult release
taken from the Norwegian newspaper
DAGBLADET, 2002-10-01.
Norwegian. Found at the dagbladet site by Kristoffer.


 
Deadheads - Motorpsycho in 2002
 
DEADHEADS: Gutta i Motorpsycho har alltid digga Grateful Dead. Vi begynner å nærme oss. Vi hadde noen fans som fulgte oss fra Tromsø til Athen, sier Hans Marius «Snah» Ryan (til venstre), Bent Sæther og Håkon Gebhardt.
Foto: JEANETTE LANDFALD
Ny skive, «It's A Love Cult».

Med «It's A Love Cult» har Motorpsycho laget ei plate som mora til trommis Håkon Gebhardt virkelig liker. Og til våren er evighetsmaskinen fra Trondheim klare med enda et album. Quality never goes out of style, sier Motorpsychos Bent Sæther.

Plata «It's A Love Cult» er Motorpsychos 14. langspiller på 11 år. I tillegg kommer trønderne med enda ei ny plate til våren. Fem låter på til sammen 50 minutter ble spilt inn på hælen i plateselskapets prosjekt In the fishtank.

Det er dette vi liker å gjøre. Når andre band er i møte med stylister, står vi på scenen eller er i studio og spiller inn nye låter. Vi har drømt om å få en stylist i mange år, men vi får det ikke til, sier Sæther.

Men å gi intervjuer eller å spille inn video er ikke så festlig. Vi bruker maks halvannen dag på en videoinnspilling. Andre band bruker kanskje tre uker på å finne det rette lyset, legger trommeslager Håkon Gebhardt til.

Fem år gamle

«It's A Love Cult» inneholder sanger Motorpsycho har gått svangre med i fem år. Som for eksempel åpningslåta «\berwagner or a billion bubbles in my mind».

Den er en av flere vi ikke fikk til på den forrige plata. Noen låter trenger faktisk fem år på å bli ferdige, forklarer Sæther.

Mindre poppa

Med de to siste albumene «Let them eat cake» og «Phanero-thyme» har de gamle rockerne flørtet vilt med popmusikken. Årets utgivelse er ifølge Snah, Sæther og Gebhardt mindre poppa i uttrykket, men bandet mener at pop-elementene alltid har ligget på lur i Motorpsychos musikk.

Men nå har vi ikke noe behov for å skjule dem. De er diamanter som vi ikke har pakket inn i kull, sier Sæther.

Underveis i prosessen har Motorpsycho som vanlig latt seg inspirere av alt fra Coltrane til Dolly Parton.

Pluss alt imellom. Men vi snekrer vår egen nisje, sier Sæther.

Sigmund Sørensen