home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho ga jernet

Concert review of the Drammen gig
taken from a Drammen newspaper
1999.


Motorpsycho ga jernet Trøndertrioen Motorpsycho spilte for rundt 300 drammensere på Union scene onsdag.

Mange band har tatt turen innom Union scene i midtuka, og fått erfare at det da er lettere å se mer av lokalets store gulv enn ravende tilhørere. Derfor må det sies å være gledelig overraskende at såpass mange fant veien for å overhøre et av landets beste liveband. Onsdag var nemlig en gledens dag for gamle rockeelskere som er lei av tekno og dance musikk. Mens Motorpsycho kastet seg ut i lange og tunge jammer, gikk deler av publikum bananas på godt gammelt vis med headbanging og stagediving fra høytalerne. Det er alltid et tegn på at musikken treffer slik den skal. Bandet selv gikk fra fort-fort til langsomt monotont og tilbake igjen, mens lyden var høy nok og bassen sterk nok til at buskebeina flagret av lydbølgene.

Kjetil LycheFørste gang i Drammen

From Drammen Paper before gig:


I kveld entrer Motorpsycho Union scene. For første gang står de på en scene her i byen, etter å ha spilt rundt 800 konserter i inn- og utland siden starten i 1989.

Jeg veit ikke hvorfor vi ikke har spilt i Drammen før, men kommer det nok folk på Union, så kommer vi helt sikkert til å spille der igjen, lover vokalist og bassist Bent Sæther. Drammen er riktignok ikke en fremmed by for Sæther. Faren hans har i mange år jobbet i en bank i byen, og han har hatt flere kompiser som har bodd her før. - Men det jeg forbinder mest med Drammen er konserter med Dio og Iron Maiden i Drammenshallen, sier Sæther. For tre uker siden ga Trondheimsgruppa ut et live album, kalt «Road-work, volume 1». - Alle konsertene våre blir tatt opp på et åtte-spors studio, og planen er at vi skal gi ut en rekke livealbum. Vi sitter på opptak fra 1995 og til i dag. Det som er tatt opp før det er det enten for dårlig lyd på, eller så spiller vi for dårlig. Men disse platene er uansett mest for fansen, sier Sæther.

Kjetil Lyche