home

  [media stories: norwegian: 2000]Svett jazzkonsert på Havana

Review of the Kristiansand-gig
taken from the
Norwegian newspaper
FÆDRELANDSVENNEN, 2000-03-24.
Found at the Fædrelandsvennen-website.


Et fornyet Motorpsycho besøkte Havana i går. Baard Slagsvold på keyboard har gitt bandet en ny dimensjon.

KRISTIANSAND: Gårsdagens konsert var utsolgt før dørene åpnet, og 250 mennesker fylte bakrommet på Havana. De fikk høre et to timer langt sett som i lange partier skar ut i reinspikka jazz.

Eventuelle nye fans som har kjøpt den nye CDen «Let them eat Cake» kan imidlertid ha blitt noe skuffet. Det var nemlig veldig lite sukkerspinn på Motorpsycho i går, og de gjorde ingen forsøk på å gjenskape den poppete stemningen fra plata.

Baard Slagsvold fra Tre Små Kinesere har stått for mange av arrangementene på CDen, og nå er han gjestende keyboardmann og læremester for trønderne.

Motorpsycho er tradisjonelt en såkalt power-trio hvor tre mann sørger for å lage mest mulig lyd med flest mulig midler. Nå har imidlertid lydbildet løst seg opp, og det er for en stor del Slagsvolds fortjeneste.

Han lager lekende lette syttitallslyder på tangentene og løfter mye av byrden fra skuldrene til Bent Sæther og Snah Ryan. Kvartettformatet gir dessuten mer rom for variasjon. Resultatet ble i går lange og lekende jammer, slik som for eksempel på den nye låta «Going to California».

Denne handler om ferien vår i California, sa Bent.

I så tilfelle må de ha besøkt California rundt 1969, for dette var skikkelig Doors-musikk som utviklet seg til totalt gitar-crescendo-armageddon. Dessverre ble lyden noe grautete for dem som ikke sloss seg til en plass langt framme. Havana er langt fra noe akustisk optimalt lokale.

Var dette bedre enn Vaskeriet, spurte vi gitarist Ryan etterpå.

Å jaaaaa!

Hvorfor ingen ekstranummer?
Det er ingen steder å slappe av i to minutter først. Derfor fyrte vi heller av alt på en gang og ble ferdige.

Torgeir Eikeland