home

  [media stories: norwegian: 1999]Folkens arkiver:
Band & artister: Motorpsycho

Band feature
taken from the website of the Norwegian venue
FOLKENS ARKIVER, version: May 1999.


  Psyk på motorer, Ugå 97 [Foto: Fotogjengen]
 
Under Ugå 97

m o t o r p s y c h o
starta opp i Trondhjem høsten 1989. I 1990 ga de ut en kassett-demo med navnet 'Maiden Voyage' som inneholdt fire låter. Året etter kom det første albumet, 'Lobotomizer.' Men det var først med albumet 'Demon Box' i 1993 at de virkelig blei lagt merke til. Albumet fikk glitrende kritikker i Skandinavia og Europa, og blei kåra til årets beste album av norsk presse. Og blei Grammy-nominert attpåtil.

"DEMON BOX" VAR ganske typisk MP i det at albumet inneholdt låter fra hele skalaen, alt fra brutal pop til rå industri-rock. Men de kan trygt plasseres på den rocka enden. 'Eksperimentell pop/metal/prog-rock' er det nærmeste vi kommer et uttrykk som beskriver musikken deres. Skjønt, det var vel kanskje ikke rette beskrivelsen på 'easy listening'-versjonen av 'Black Magic Woman' som de ga til beste da de spilte på Folken under Ugå 97 ...

09/10/98 [Foto: Fotogjengens Gaute Tengesdal]  
9. oktober 1998
 
Det Var Samme

kveld som de fikk Spellemannsprisen for albumet 'Blizzard' og som årets rockeband. Det er ikke lett å opprettholde 'cred' som undergrunnsband når du har fått Spellemannsprisen, men Motorpsycho klarer det. Gutta er alt anna enn kommersielle.

Men De Er Utrolig

produktive! Det kommer ut minst et album i året, pluss EP'er, singler... I år kommer det to album:
"Roadwork Vol. 1: Heavy Metall iz a poze, hardt rock iz a laifschteil" skal være ute i butikkene til 22. mars. Det er ei live-plate med låter henta fra opptak av konserter i Utrecht, Berlin og Leipzig. Og utpå høsten en gang kommer det et studioalbum.

  09/10/98 [Foto: Fotogjengens Gaute Tengesdal]
 
9. oktober 1998
Motorpsycho Har

vært innom Folken opptil flere ganger, seinest lørdag 17. april nå i vår. Og vi kan vel regne med at de er tilbake i byen igjen nu til høsten. På Folken selvfølgelig...Sjekk Motorpsycho's
uoffisielle hjemmeside. Der er det mengder av MP-stoff; sangtekster, diskografier, bilder, historie, sladder ...

Åsså Har Vi Sidene
til hjertesaka deres: Svartlamoen Beboerforenings offisielle hjemmeside. Gå og sjå.