home

  [media stories: 2000: norwegian]
Motorpsyka ut

Interview with a Motorpsycho fan one day before
the Rockefeller-show /2000-10-19 taken from the
Norwegian e-zine
GOOPHY, 2000-10-18.
Norwegian. Found at the goophy-site
and sent in by Øyvind Brungot Dahl.


Han er en innbitt fan av Motorpsycho. Han skal på begge konsertene på Rockefeller denne uka. Og han ønsker å være anonym. Vi bestemte oss for å oute ham! Skikkelig!


  goophy interview illustration

Kjære deg, er du flau over å være Motorpsycho-fan? Siden du ønsker å være anonym, mener jeg?
Så absolutt ikke, men jeg liker å beholde fatningen. Og vil helst ikke fremstå som en hjernevasket tulling med skylapper. Ikke religion, men inspirasjon.
Du har kjøpt billetter til begge konsertene på Rockefeller. Helt sprø, lissom?
Klart! Kan da ikke gå glipp av to veldig gode, og sannsynligvis forskjellige konserter, bare fordi de er med samme band. Når det gjelder den typen eksperimentell musikk handler det om uttrykk, og uttrykkene kan forandre seg mye i løpet av to kvelder. Det er det som er så fint med band som Motorpsycho, man er alltid usikker på hva man går til, og hva man har vært med på.

Og etter konsertene skal du imponere alle med å si at de var langt bedre i England i fjor og året før der igjen. Og at disse to konsertene på Rockefeller i lille Oslo var helt greie?
Hehe, eller for ikke å snakke om Hamburg i ´96. Nei da. Noe av poenget med konserter er at de skal være "kikkehull" inn i hva bandet egentlig holder på med, både musikalsk og i livet generelt. På samme måte som album med ulike uttrykk, kan konserter med forskjellig innhold ha sin verdi. Det er noe av dette som gjør Motorpsycho spennende fra gang til gang, fra år til år.
Så synes du sikkert CD'er er noe piss, og at lyden i vinylen er langt mer nyansert, mer ekte, lissom. Det er sånn du er, ikke sant?
Vel, når det gjelder musikk der støyen, og helheten av lydbildet er vesentlig for opplevelsen, er det viktig å få med alle frekvensene, også de som kan være vanskelig å høre med et vanlig øre.

Så har du ku-ring i nesa, og den betyr bare SÅ mye for deg, og det er ikke fordi Bent Sæther har det, altså?
Skal "dreade" håret neste uke, og prøver å røyke 40 om dagen (godt for stemmen). Nei da, Bent er en bra fyr, han, muligens litt harry, men rock'n'roll skal jo være litt slitent.
Selv om du vil være anonym, så vet jeg at du er født i 1980. Du er kanskje tjue år og du var knappe ni da Motorpsycho startet opp i oktober 1989. Er du ikke litt for ung til å uttale deg om musikk og slikt?
Vel, tid er jo relativt, men musikken er konstant, er det ikke det de sier? Alle uttaler seg med det grunnlaget de har, og jeg prøver å forske meg bakover i tiden både ved å lytte og bli inspirert av bra musikk, uansett tid og rom.

Og forresten, Motorpsycho er ikke et band, vet du, det er en film, laget av Russ Meyer i det Herrens år 1965. Du visste kanskje ikke det, du? Du som er født på 80-tallet, mener jeg?
Jeg kan da min Motorpsycho-historie, du prøver vel ikke å insinuere noe annet?
Og sånn på tampen: Hvorfor har du ikke Soothe i stålcover? Synes du den er for dyr, eller?
Dyrt og teit! Men jeg betaler gjerne store penger, skulle du selge?
Og dette med anonymitet er vel bare noe tull, du heter Øyvind Dahl, ikke sant?
Joda, sant det, frelst fra første gang jeg hørte STG (spor 7 på Motorpsychos "Blissard", journ.anm.). En helt vanlig gutt fra landet, som er klar for å vie livet til - og la meg inspirere av god musikk av alle slag.
Ha to fine konserter på Rockefeller, Øyvind Dahl!
Takk for det!

Kid B