home

  [media stories: 2002: norwegian]
I en klasse for seg

Review of the Hamar show / 2002-10-21
taken from the Norwegian newspaper
HALDEN ARBEIDERBLAD, 2002-10-22.
Norwegian. Found at the ha site by Roar Johannessen and Dag Sirnes.


Motorpsycho stiller i en klasse for seg. Ingen har slike konserter som dem, det beviste de for fullt på Hydranten i går.


«En av de råeste konsertopplevelsene på lenge» På konsert: Motorpsycho

Med Motorpsycho
På Hydranten
Publikum: 350

Motorpsycho hadde valgt å legge starten av Europa-turneen til Hamar. De neste seks ukene skal de gjøre konserter i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia, England, Frankrike, Østerrike, Sveits, Italia og Tyskland. Det er flere som har noe å glede seg til. – Helt rått, utbrøt en pulikummer, og jeg er helt enig med han. På scenen er det ingen som er i nærheten av å prestere det dette bandet gjør. Motorpsycho er forsterket med Baard Slagsvold fra Tre små Kinesere på tangenter på tureen. Noe som gir et fyldigere lydbilde.
Vokalen var for lav på de første par låtene i går, men kom seg på det fjerde låta «Hey Jane». Den tredje var en helt ny instrumentallåt.
De som sto og ventet på låter fra de første platene til Motorpsycho ble skuffet, for det meste var fra de tre siste platene. Men som det låter. Det er bare å rive seg med.
Høydepunktet ble nok "Hotel Calefornia", selv om det er vanskelig å trekke fram høydepunkter fra en slik konsert.

Motorpsycho - live
TURNE: Hans Magnus «Snah» Ryan, Bent Sæther, Håkon Gebhardt og Baard Slagsvold i Motorpsycho valgte å legge starten av Europaturneen til Hydranten Hamar.

Motorpsycho-konserten skjer der og da. Det kan virke som om lite er planlagt på forhånd. Bandmedlemmene er så trygge på hverandre, og det skal bra små nikk eller blikk før de legger av gårde i versjoner du aldri har hørt før. Det har også vært mye av Motorpsychos styrke at konsertene alltid er fulle av overraskelser og nye ting.
På konsertene bygges låtene ofte langsomt opp med komplekse overganger mot et massivt klimaks. Når dette funker helt gir Motorpsycho konserteropplevelser få gjør dem etter.

Motorpsycho har en enorm plateproduksjon. Deres siste album «It's a Love Cult», er bandets tiende studioalbum, og det 14. i rekken dersom du også regner med «The Tusler», to konsertplater og det omfangsrike minialbumet «Blizzard». Stadig vekk med noe nytt på albumene. Noen vil si at Motorpsycho er blitt mer tilgjengelig med de to siste albumene. De har likevel alltid hatt en trofast tilhengerskare som har fulgt dem i alle år, men det har også kommet til flere de i siste årene.

Lise Cathrine Pedersen