home

  [media stories: 2002: norwegian]
NYHETER
Rocket for Hamar-bestemor

Interview with Geb on occassion
of the It's a Love Cult release and the Hamar show
taken from the Norwegian newspaper
HAMAR DAGBLAD, 2002-10-21.
Norwegian. Found at the hamar dagblad site by Kristoffer.


Det hadde vært rått om bestemor kunne ha opplevd denne konserten, sier Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt. Siste gang Hamar-bestemoren Ragnhild Fjørkenstad opplevde barnebarnet var i 1997.


I går gjestet Motorpsycho Hamar, og for trommis Håkon Gebhardt ble det et spesielt møte med bestemorens bosted.

  Geb - live in Hamr 2002
 
DRIV: Herlig rockedrive med Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt.
Foto: Jo E. Brenden / Hamar Dagblad
Storhamar-bestemor

Bestemor vokste opp ved Storhamar skole. Hun fikk så vidt med seg at bandet mitt gjorde suksess før hun døde. Blant annet begynte det å dukke opp bilder av oss i Aftenposten, sier Gebhardt, og legger til:
Jeg skulle ønske at hun var blant publikum i kveld.
I 1997 dro han bestemoren med på konsert på Lillehammer. Det glemmer han aldri.
Vi spiller høy rockemusikk. Men hun forsto musikken og elsket stemningen. Etter konserten ble hun med backstage og på nachspiel. Der satt hun og strålte, med en øl i hånden, og ble intervjuet av studentradioen på Lillehammer. Hun storkoste seg og snakket om meg som liten, erindrer Gebhardt.
Da var bestemoren 80 år. Et par år senere døde hun.

Jet-lag

Gebhardt og resten av bandet kom til Hamar i går og var akkurat kvitt jet-lag. Fem dager siden «turnerte» de USA.
Vi spilte tre konserter i USA. To i New York. Blant annet en på stedet Knitting Factory, med 70 amerikanere og Øystein Greni fra Big Bang blant publikummerne. Den andre konserten spilte vi på en psykedelisk festival i Austin i Texas, med band som Sonic Youth på plakaten. Men det var morsomt å se at media skrev om oss – at det var vårt bandnavn som dukket opp i overskriftene, sier Gebhardt.

Startet turneen

I går startet Europaturneen på Hydranten.
Vi har vært konstant på turné de siste ti årene, så vi klarer ikke å se på dette som noen turnéstart. Derfor blir det ikke fyll og premierefest på oss i natt. To glass vin og rett til køys. Kjedelige rockegutter, ler Gebhardt.
I løpet av 13 år har rockebandet Motorpsycho utgitt 14 album. I går besøkte de produktive trønderne Hamar.
Bandet med rocke-Norges mest trofaste og kanskje mest bortskjemte fans kom til byen i går. Motorpsycho serverte i natt til i dag låter fra hele bandets 13 år lange karriere på Hydranten. Men også mye nytt. Blant det publikum i går fikk høre var de nye låtene Über[wagner, ed.] og Dora Peach. Samt Stained Glass, Serpentine og Neverland. Og – kanskje til mest jubel – bandets udødelige California.
Motorpsycho leverer innovativ og svært melodiøs rock. Mens musikken på CD fremstår som vakker og orkestrert, fikk Hamar-publikummet i går se en mer rocka Motorpsycho på Hydranten. Og det er her bandet skjemmer ut fansen, for Motorpsycho skuffer ikke, og rundt 350 publikummere kom for å se dem på Hydranten i går.

Nytt album

I september slapp trøndergutta EP-en «Serpentine», etterfulgt av et nytt album, kalt «It's a love cult». Guttene, som aldri får dårlige kritikker, fikk denne gangen lunken mottakelse for sitt album i hovedstadspressen.
NRK Petre feiret overgangen til år 2000 med å spille den episke låta «Vortex Surfer» nesten et helt døgn.
Europaturneen fortsetter i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia, England, Frankrike, Østerrike, Sveits, Italia og Tyskland.
Motorpsycho består av vokalist Bent Sæther (33), gitarist Hans Magnus «Snah» Ryan (33) og trommis Håkon Gebhardt (33).

Jo E. Brenden