home

  [media stories: norwegian: 1998]Stol på Motorpsycho!

Article / Interview taken from the
Norwegian newspaper
MOSS DAGBLAD, 1998-03-18.
Norwegian. Found at the moss dagblad-site.

I kveld er det klart for en ny konsertopplevelse på Kråkereiret. Motorpsycho entrer lokalene, med en god porsjon av støy og vakker musikk.

Motorpsycho er for tiden på Norgesturné, og har også denne gangen markert av Moss på kartet. Bandet har nettopp sluppet albumet "Trust Us", og vil antageligvis servere mange av sangene fra denne platen.

Lang erfaring

Motorpsycho så dagens lys i oktober 1989. Besetningen ved oppstart var noe annerledes enn det den er i dag. Foruten Bent Sæther og Snah medvirket også "Killer Kjell" på trommer. Han er senere blitt byttet ut med Gebhardt. I løpet av 1992 fornyes bandet fra å være en trio til å bli en kvartett. "Deathprod", alias Helge Sten, entrer bandet med en god porsjon av støy, eller som de selv kaller det "audio virus". I tillegg til gitar, bass, trommer og støy, medvirker også Lars Lien på keyboard.

Utgivelser

I 1991 kom debutalbumet "Lobotomizer", det ble senere kåret til beste debutalbum av musikkbladet Puls. "Demon Box" slippes i 1993 og bandet drar på sin første lengre Europaturné. Ellers spiller bandet på flere festivaler, der i blant Roskilde-festivalen. "Timothy`s Monster" blir sluppet i 1994 og er blitt ansett som deres beste utgivelse. "Blissard" kom i 1996, og inneholder mye støy og eksperimenter som kommer ut i form av musikk. I 1997 blir "Angels And Demons At Play" sluppet og mottar gode kritikker i landets media, blant annet terningkast seks i VG og fem i Dagbladet. Det siste produktet fra Motorpsychos side er albumet "Trust Us", som kom ut andre mars. Det har mottatt gode kritikker og bandet viser seg fra sin aller beste side.

Samlere

Motorpsycho har flere utgivelser enn de ovennevnte albumene. De har også en rekke som har kommet ut på vinyl og CD. De har gitt ut mange forskjellige produkter som samlerobjekt, med liten opptrykking av eksemplarer. Blant annet ga de ut 100 eksemplarer av mini-LPen "Soothe" i et drøyt kilo tungt stålcover. Dette var til samlerens fryd og postverkets fortvilelse. Et annet ettertraktet samlerobjekt er albumet "The Tussler", som består av Motorpsycho country og western klassikere. Albumet ble trykket opp i 1000 eksemplarer.

Liker seg

Motorpsycho avslutter sin Norgesturné den 21. mars, til fordel for resten av Europa. Dette er Motorpsycho sin 6. Europaturné. Bandet var svært godt fornøyd med sin siste konsert på Kråkereiret. De rangerte den på første plass over de konsertene de spilte sist turné. De har mottatt forskjellig kritikk i utenlandsk media. Rockemagasinet Kerrang! har blant annet vraket bandets album og opptredener.

Gritzner

Mossebandet Gritzner har fått den vanskelige oppgaven, med å varme opp publikum før Motorpsycho går på scenen. Gritzner er i disse dager aktuelle med en split-7" vinyl sammen med kameratbandet Gopher. Gritzner har holdt sammen et drøyt år, de har tidligere varmet opp for det danske superbandet Düreforsög. Oppgaven i kveld er ikke enkel, men musikere med sans for fine melodier, klarer nok oppgaven med glans.

Flere billetter

Daglig leder ved Kråkereiret, Fridtjof A. Lindemann, hevder at det fortsatt er billetter igjen til kveldens arrangement. Forsalget ved Jukebox Records har gått strålende. Det ventes mye folk og det har et storband som Motorpsycho virkelig fortjent.

Eirik L. Bærulfsen