home

  [media stories: norwegian: 1999]Nyttår med Motorpsycho

Article about MP winning the millenium poll at NRK3-Petre with 'Vortex Surfer' taken from the
Norwegian e-newszine
NETTAVISEN, 1999-12-01.


Klokken 12.00 nyttårsaften setter NRK Petre på Motorpsychos Vortex Surfer for å spille sangen et helt døgn i strekk.

  Motorpsycho in 1998

Norske Motorpsychos Vortex Surfer var nemlig den mest populære sangen i Petres konkurranse om 2000-låta på Internett, en avstemning som ble lagt ut 1. november og avsluttet ved midnatt natt til 1. desember.

Det er neppe den som vant som ville vært min favoritt, men det var en artig seier, sa kringkastingsjef Einar Førde da han annonserte vinneren på Petre onsdag.

Det er jo en lang sang, så det blir nok ikke kjedelig for de som velger å sitte foran radioen på nyttårsaften, sier Håkon Gebhardt i Motorpsycho til Nettavisen.

To i tet

Sangen fikk 12.947 stemmer på Petres hjemmeside, og snek seg dermed foran Europes The Final Countdown så vidt det var. Europes sang fikk 12.493 stemmer, viser oversikten på NRKs hjemmeside.

Det hadde vært pinlig å bli slått av The Final Countdown, konkluderer Gebhardt.

Det var mange andre koselige å konkurrere mot, men vi har nok ekstremt aktive fans på nettet, fortsetter trommeslageren.

  Motorpsycho in 1998

Det var lenge de to sangene som stakk fra i tet i konkurransen, de nærmeste konkurrentene var Nirvanas Smells Like Teen Spirit, som fikk vel 3.000 stemmer, Marvin Gayes What's Going On, som fikk vel 2.500 stemmer og R.E.M.s Losing My Religion, som fikk vel 2.300 stemmer.

Også Metallicas The Unforgiven, Elvis Presleys In The Ghetto og Alphavilles Forever Young fikk mer enn 1.000 stemmer i konkurransen.

Tjener hundretusener

En utregning Dagbladet har foretatt viser at maratonsendingen vil gi Motorpsycho vel 200.000 kroner i Tono- og Gramoinntekter. Ettersom Motorpsycho skriver sin egne sanger, eier sin egne mastere og spiller sangene selv, vil trioen tjene om lag 8.000 kroner i timen på at Petre spiller den ni minutter lange sangen nyttårsdøgnet.

Det blir å prøve å leve, sa. Vi ser nok ikke pengene før om et års tid, men det er nok å bruke penger på, gitarer, forsterkere og litt mat innimellom. Det vanlige, sier Gebhardt, som avslører at det ikke blir store feiringen av seieren, bandet reiser nemlig straks til Tyskland for å gjøre promotion for sitt kommende album.

E-postaksjon

Motorpsycho in 1999  

Litt over en uke før avstemningen skulle avgjøres, var ledet Europes sang med liten margin. Da begynte aksjonen for å få Motorpsycho på lufta, via e-post:


Siste sjanse for å stemme på Motorpsycho i konkurransen om år 2000-låta i dag. Låten er den relativt obskure "Vortex Surfer"

Stem her: http://www.nrk.no/petre/nyheter/X367.html

Alternativet er at Europe vinner med "Final Countdown". Låta vil bli spilt i et døgn på P3 fra midnatt nyttårsaften, og Motorpsycho vil tjene ca 200.000 kroner i TONO-avgift.

Støtt Motorpsycho og stem nå!

heter det blant annet i e-posten som blant annet har havnet i Nettavisens elektroniske postkasse.

Vi har en veldig aktiv fanskare på nettet, de har nok sittet og trykket, sier Gebhardt fornøyd, men innrømmer at han ikke har hørt om e-postaksjonen.

Spellemenn

  Trust Us - cover artwork

Motorpsycho ble opprettet i 1989 og består av Bent, Snah og Gebhardt. Bandet har vunnet flere Spellemannspriser, og har gitt ut albumene Timothy's Monster, Blissard, Angels and Daemons at Play og Trust Us (bildet) i tillegg til et live-album.

2000-låta Vortex Surfer er hentet fra det sistnevnte albumet, som kom ut i 1998. Bandets nye album kommer 31. januar, og har fått navnet Let Them Eat Cake.

Siri Bergerud