home

  [media stories: 2001: norwegian]
NY PLATE:
Motorpsycho vil forvirre

Interview with band on Phanerothyme
taken from the Norwegian e-paper
NETTAVISEN, 2001-09-04.
Norwegian. Found at the nettavisen site.


  Motorpsycho in 2001

Nok en gang går Motorpsycho nye musikalske veier når de gir ut «Phanerothyme». Vi plikter oss til å være i konstant utvikling, forklarer Bent Sæther.

En artist skal være kreativ. Det er viktig å ha gangsyn for vi må ikke gjenta oss selv. Skjer det, gir vi oss, sier Sæther og får støtte av Håkon Gebhardt.

Fortsatt spennende
 
Eksterne lenker:

Å lage musikk er fortsatt spennende. Det vi ikke behersker, gir oss muligheter. Motorpsycho har utviklet seg. Jeg sitter inne med et musikalsk vokabular som bare har blitt bedre.

Sæther vet at fansen setter pris på sånt. Og sånn har det vært siden debuten «Lobotomizer» for 10 år siden. Bedriften har gått rundt hele tida og ifølge arbeiderne er det bare produksjonen som har økt i løpet av årene.

Motorpsycho in 2001  
Motoramish
Foto: Sony
 

Vi har vært heldige. Vi er ikke større stjerner enn at vi har sluppet å prestere mer enn det vi har vært gode for, mener han.

Motorpsycho har greid seg uten den store hiten. Og godt er det, mener Gebhardt.

Ingen rockestjerner

Vi vil ikke bli stjerner og vi var ikke utålmodige på å bli rockehelter. Ved å være ydmyk har vi kunnet kjøre en egotripp for tre personer, sier Sæther. En egotripp som førte til «Phanerothyme».

Hver og en plate hører til sin tid – sin tidsepoke. Heldigvis blir vi aldri fornøyd. Jeg oppdager så mye nytt hele tiden og da er det nødvendig å dumpe harddisken ved å gi ut en plate innimellom.

Dagbøker
  Phanerothyme - cover art
 
Phanerothyme

Platene blir som dagbøker. Jeg må bare akseptere det vi har gitt ut og så gå videre, sier Sæther.
Sammen med en hengiven fanbase har ikke det vært noe problem. Motorpsycho har mye å takke dem for.

Våre tilhengere har virkelig fulgt oss hele tiden. Det virker som om de er fornøyd med at vi forandrer oss. De vil at vi skal leke. Det blir moro når det ikke bare er oss det dreier seg om.

Et fotballag

Sæther tror kontinuiteten i «fotballaget» Motorpsycho har vært viktig. Prosessene betyr mye når motivet for musikken skal frem.

Nå har vi blitt genuint faglig bra. Greier man da å gå bort fra forventningene, så får du ting gjort.

I tillegg får vi være oss selv. Vi trenger ingen stylister for å gå ut på byen i Trondheim. Vi trenger bare å ha kjærlighet til det vi gjør.

Må øve foran turné
  Motorpsycho in 2000

Privilegert er også de som får billett til konsertene med Motorpsycho. Norge og store deler av Europa står på turnéplanen i september og oktober.

Når du er drittlei av å presentere musikken på den ene måten, er det godt å starte på den andre. Turnéen begynner om en uke og vi ligger dårlig an, røper bandets medlemmer.

Låtene er jo blitt vanskeligere å presentere live. Vi må omforme uttrykket fra plata. Det går ikke an å reise rundt med alt av strykere og andre elementer vi har lekt oss med. Vi får håpe det blir litt mystikk rundt det, sier Gebhardt.

Motorpsycho prøver i alle fall å forvirre så mye som vi kan. For når vi er forvirret selv, ute av kontroll. Det er da det skjer noe genialt, forteller han.

Anders Røeggen