home

  [media stories: norwegian: 2000]Ny og spennende side fra Motorpsycho

Article taken from the
Norwegian newspaper
NORDLANDS FRAMTID, February 2000.
Norwegian. Transcribed by Furu.


"LTEC er vårt første gjennomførte CD-forsøk på å rendyrke vakker musikk. Derfor er den blitt ei litt annerledes Motorpsycho-plate", sier bassist Bent Sæther.

"Etter ti plater er det et viktig poeng for oss å ikke gjenta oss selv. Hvis vi fortsatt skal være et vitalt band må vi ta ut flere sider ved oss enn det de tidligere platene har gjort", fortsetter Bent.
Sammen med deres musikalske tyngde har Motorpsychos kompromissløse holdning gjort dem til et av landets mest respekterte rockeband. LTEC er for øvrig ikke første gangen Motorpsycho tar et steg utenfor den forventede stilretningen. I 1996 ga trioen nemlig ut countryskiva The Tussler. Hva publikum måtte mene om stilavviket er av sekundær betydning.

"Det er vel rett å si at Motorpsycho er en slags egotripp på musikkens premisser. Vi tar de sjansene vi synes vi tør og har lyst til, se fer vi håpe at også publikum setter pris pe plata", sier Bent.

Når LTEC-lanseringen er vel overstått står en lengre turné på planen. Den 16. Mars er Motorpsycho booket inn på studentersamfunnet i Bodø, og senere står både resten av Norge og et flertall av de øvrige europeiske landene på reiseruta.
Låtene pe LTEC betyr vel at vi må regne med et endret liveband denne gangen? "Helt sikkert. Vi håper og tror at vi får med oss Baard Slagsvold (Tre Små Kinesere) med pe turnéen som tangent mann. Det betyr at vi me åpne opp lydbildet for at keyboardet skal komme til sin rett", forklarer Motorpsycho-bassisten.
Bede leseravstemninger og kritikeroversikter over 1900-tallets beste norske rockeplater tyder på at de fleste holder Demon Box for å være Motorpsychos beste plate. Kommentar? "Plata var nok viktig både for oss og publikum da den kom i 1993, og sånn sett er jeg stolt over å ha den på samvittigheten. I dag har jeg likevel ikke noe nært forhold til den plata og jeg håper egentlig at folk flest er sultne på noe nytt fra oss", avslutter Bent Sæther.