home

  [media stories: norwegian: 2000]Full Motorpsycho-se

Concert review of the Studenter-Samfundet-gig 2000-03-17
taken from the
Norwegian newspaper
NORDLANDS FRAMTID, 2000-03-18
Found at the Nordlands Framtid-website.


Lys som blinker, lys som svinger. På scenen et dødstøft band i aksjon. Motorpsycho påfører oss Motor-psychose.Bent - live in Trondheim 2000-03-17
Dundrende respons på Samfunnet torsdag kveld, da Motorpsycho holdt konsert
Foto: ANDERS VALDE

De som trodde at Motorpsycho skulle gi en totalt annerledes konsert enn det vi er vant til fra den kanten tok i alle fall delvis feil. Riktignok påvirkes settet anno år 2000 av at de ferskeste låtene er mer poppete og lyrisk enn det øvrige materialet, men de tre Motorpsycho-patene og deres innleide tangentmann Bård Slagsvold (Tre Små Kinesere) kan bare ikke la være å tilføre livskraftig, rå energi, når de går på scenen. Slik er det bare.


Detaljer

Etter ti år i bransjen har trøndertrioen akkumuleret et overveldende stort reservoar av solid og fengende materiale, og bandet visste å plukke fram et knippe kremlåter både fra nåtid og fortid til torsdagens konsert. I samlet live-tropp er disse karene et energistruttende og hardtslående kraftverk av et band. Lydbildet er tett og drivende, og kvartetten behersker overgangene fra melankolske melodilinjer til rocka «knyttneve» med topp presisjon. Om selve låtskrivingen, det usvikelige trøkket og suggererende improvisasjonspartier hører med blant Motorpsychos absolutte styrker, så bør det også nevnes at disse karene musikere gode nok til å gi nyanser og spenning til uttrykket. Også i de mest bastante partiene. Torsdagens utgave av Motorpsycho-logien var intet unntak i så måte. Det var heller slik at Kineser- Bårds tangenter ga helheten ekstra smarte detaljer å skilte med.
Musikalsk sett henter Motorpsycho elementer fra de fleste tiårene i rockehistorien, og ender opp med ei fruktbar blanding av tungrock, prog-rock, psychedelia og Cure-beslektet poprock. Et særdeles omfattende musikalsk «vokabular» gjør at trioen aldri faller for fristelsen til å gulpe opp andres ideer, og når musikken tar av i de mest hardtdrivende partiene er det ikke fritt for at vi nærmer oss faktisk jazzrockens domene. Ikke rart at de tre (+en) musikerne er i stand til å gi konserter med spenning i.


Respons

I drøye to timer holdt Bent Sæther, Snah og Gebhardt de nærmere fem hundre studentene på Mørkved i ånde. Etterhvert ble også spente forventninger omdannet til dundrende respons.

Kjell Nordeng