home

  [media stories: 2002: norwegian]
MotorJazzist på Øya

Article about Motorpsycho's appearance at
the Øya festivalen show / 2002-08-10
taken from the Norwegian radio channel's website,
NRK Musikk, 2002-08-10.
Norwegian. Found at the nrk musikk site by Erik Andreas Røkland.


Motorpsycho in 2001
 
Vi skal piske crewet slik at vi kan begynne litt tidligere enn planlagt. Spilletiden på festivaljobber er jo i det snaueste laget, klager Motorpsycho. I kveld får de med seg Jaga Jazzist på scenen, i det som fort kan bli Øyafestivalens desiderte høydepunkt.

Motorpsycho er en frodig villblomst i norsk rock, mens Jaga Jazzist er et friskt tilskudd innenfor jazzen. Nå har de slått seg sammen for flere festivaljobber, hvorav Øyafestivalen er den andre i rekken. Debuten skjedde på jazzfestivalen i Molde for et par uker siden, mens kontinentet venter etter Øya-jobben i kveld.


Opptur med Jaga

Det er en opptur å ha med Jaga, det tilfører musikken nye dimensjoner. I Molde tok vi den helt ut, med både Coltrane og andre jazza greier som kanskje ble litt i drøyeste laget for noen av rockerne, forteller Bent Sæter, Gebhardt og Snah når NRK Musikk treffer dem før konserten.

På Øya blir profilen litt mer rocka, men hva vi ender opp med å spille vet vi ikke før vi står på scenen. Vi kan spille i 75 minutter og har 25 låter å velge blant, og det blir stemningen der og da som former repertoaret, fortsetter Gebhardt.


Hatt kontakt lenge

Samarbeidet med Jaga Jazzist forklarer Motorpsychogutta med "lysten til å gjøre noe spennende og gi publikum noe ekstra". Men selv om det formaliserte samarbeidet er av ny dato, har de to bandene hatt kontakt lenge.

Første gang var da vi spilte i Tønsberg i 1995. Da troppa en snål og oppdressa gjeng opp og presenterte seg som oppvarmerne, Jaga Jazzist. Det var en åpenbaring, flirer Bent.

  Jaga Jazzist

Første forsøk i fjor

Kontakten mellom bandene var opprettet, men det var først i fjor i Kristiansand som Motorpsycho fikk selskap av Jaga-blåserne på scenen. Og det er først i år som samarbeidet er blitt utvidet til å omfatte hele bandet gjennom hele konserten.

Vi har øvd litt, men ikke så mye at vi har øvd i hjel musikken. Vi satser på signaler og koder som varsler de andre hvor veien går videre, sier Snah.


Fra den nye plata

Selv om repertoaret ikke blir klart før der og da, bekrefter trioen likevel at det blir noen låter fra høstens kommende Motorpsycho-album "It's A Love Cult". Hvor også Jaga Jazzist medvirker.

Albumet er en slags naturlig fortsettelse, men også reaksjon på det vi gjorde sist, på "Phanerothyme". Den var en mer komplisert plate, som krevde en hel del både under prosessen og ved lytting. Sånn sett er "Love Cult" mer rett-fram, hvor prosessen fram mot resultatet gikk lekende lett.
Det var en lett plate å lage, hevder bandet som også kan avsløre platas vitale mål: 10 sanger på 50 minutter.

"It's A Love Cult" slippes helt i slutten av september, men som en forsmak på albumet gir gruppa ut en EP et par uker før. Med en låt fra albumet og fire bonuskutt.


Enda lengre live

Med 10 låter på 50 minutter, varsler Motorpsycho at de på sin nye plate følger sin gamle oppskrift med enkelte lange låter. Som i liveversjon fort blir så pass mye lengre at de opplever festivaler som noe begrensende.

Vi trenger gjerne i hvert fall to timer for å utfolde oss, og føler derfor at festivaler passer oss dårligere enn vanlige konserter, fastslår bandet som likevel planla Øya-jobben allerede i fjor.

Det er den eneste norske festivalen med en musikkprofil som stemmer med oss. Vi kjenner igjen måten å tenke musikk på, og vi hadde lyst å gjøre noe for Øya. Vi gleder oss til i kveld, selv om vi ikke kan spille så lenge som vi helst vil , avslutter Motorpsycho.

Som følger opp helgens konsert med ny Norges-turné (uten Jaga) i november. Og da kan de spille så lenge de lyster.

Leif Gjerstad