home

  [media stories: 2001: norwegian]
Motorpsycho på hjemmebane

Review of the Samfundet show / 2001-09-14
taken from the Norwegian radio channel's website,
NRK Musikk, 2001-09-16.
Norwegian. Found at the nrk musikk site by MortenF.


Motorpsycho blir alltid hyllet som helter når de går på scenen i hjembyen. Fredagens konsert på Studentersamfundet i Trondheim var ikke noe unntak.

Rating: 7 out of 10

Over 1.100 mennesker (utsolgt) var på plass i storsalen på Studentersamfundet fredag kveld, og stemningen var upåklagelig.

Usikre

  Snah - live at the Samfundet / Trondheim 2001

Men Bent Sæther, Hans Magnus "Snah" Ryan, Håkon Gebhart, og Baard Slagsvold fikk en treg start. Lyden var grumsete, vokalen druknet, og til tross for mange uker med iherdig øving virket Motorpsycho usikre.

Det virker som om Motorpsycho har jobbet mye med å bringe stemningen fra "Phanerothyme" over til scenen, og de lyktes nesten. Baard Slagsvold er mannen bak de fleste orkesterarrangementene på den nye plata, og var derfor en nødvendighet på scenen.
Strykerne ble vel dominerende til tider, samtidig som de gjorde det vanskeligere for Motorpsycho å utfolde seg fritt på scenen.

Fikk tilbake trøkket

Det var tydelig at Motorpsycho slet litt med å finne formen, men etter en drøy halvtime begynte ting å skje. Lyden ble bedre, og gutta virket mer samkjørte. Trøkket og nerven var på plass, og med ett fikk vi høre hva Motorpsycho virkelig står for.

Et av de største øyeblikkene ble en lang og suggerende versjon av "Go To California" fra den nye plata. Det vokale samspillet mellom Bent og Snah var finstemt, og mens Snah lekte seg gjennom lange, herlige gitarsoloer toppet Baard det hele med fyldige Doors-inspirerte keyboardpartier.

Ren fryd

Deretter ble konserten en ren fryd. "Painting The Night Unreal", "The Slow Phaseout" og "For Free" ble framført med så mye fylde og trøkk at ingen hadde grunn til å klage. I tillegg ble det også et gjenhør med gamle sanger, som "The Nerve Tattoo" og "The Other Fool".

På en god dag er Motorpsycho Norges, og kanskje Europas, største rockeband. På fredag satt ikke alt som det skulle, men de leverte mer enn nok til at det ble en vellykket kveld.

Roy Strømsnes