home

  [media stories: norwegian: 1997]Demoniske engler på hjul igjen

Article / Interview around AADAP taken from the
Norwegian news agency
NTB, 1997-02-11.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Oslo: Nytt år har etterhvert blitt ensbetydende med ny plate for Trondheimsbandet Motorpsycho. Denne gangen kommer de med en "leken" plate om engler og demoner.

Støyforskerne i Motorpsycho har vist seg å være blant Norges mer produktive band. I tillegg til sine nesten årlige utgivelser driver de utstrakt turnevirksomhet i både inn- og utland. Faktisk selger de omkring to tredeler av sine plater utenfor landets grenser. Årsaken til det oppsiktsvekkende brøkstykket skyldes ifølge dem selv en avslappet holdning til lange veistrekninger.

Nå kribler det i magen igjen. Vi er u-båtmennesker som faktisk liker å sitte sammenpresset i busser eller å bo i studio under plateinnspillinger.

Improvisasjon

På "Angels and Daemons at Play" har de gjort nettopp det. De valgte Haldens Athletic Sound-studio - og dertilhørende køyesenger - framfor Stockholms mer kontorifiserte atmosfære som deres forrige "Blissard" ble til i.

Men faktisk planla vi ikke å spille inn plata engang. Det bare balla på seg, og etter syv dager med improvisering over noen låtideer lå den plutselig der, forklarer de ikke-så-sære-som-vi-tror psychorockerne.

Riktignok brukte de ytterligere 10 dager på å mikse låtene. Men 17 dagers jobbing for en nesten timelang musikalsk vandring i et landskap som spenner fra popifisert grønsj til svevende prog-rock a la tidlig-70-tall, vil mange hevde er en aldri så liten bragd.

Improvisasjon er blitt en viktig side ved musikken vår, ikke minst på konsertene. Det er nok en av hovedårsakene til at vi gleder oss som unger til å turnere igjen. Hver kveld blir en frisk opplevelse som vi sjøl ser fram til med spenning, mener Snah, Bent og Gebhardt.

Turne

Etter å improvisere seg gjennom 22 spillejobber i løpet av 25 dager i Norge, fra og med 26. februar, går de igang med planleggingen av en fem ukers Europa-turne med avspark i mai.

Til tross for kritikerhyllest og høy live-status har ikke Motorpsycho klart å befeste seg i norsk ungdoms kollektive bevissthet på samme måte som deres mest sammenliknbare norske kollegaer Seigmen. Situasjonen er imidlertid omvendt på kontinentet. Aner vi spirene til tabloidisert rivalisering på Oasis / Blur-nivå?

Ha, ha. I så fall ville også vi måttet avtale et felles PR-stunt. Det kunne vært morsomt det, å late som om vi hater hverandre for så å vippe noen begere sammen mens vi ler av avisoverskriftene. Nei, intet vondt blod mellom oss. Og selv om det i Norge kan virke mest nærliggende å sammenlikne oss med Seigmen, er stilartene våre nokså forskjellig. Vi har også et litt annet publikum, forsikrer Motorpsycho.

Axel Sandberg