home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho endrer lydbildet

Interview with Geb taken from the
Norwegian news agency
NTB PLUSS, 1999-07-02.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Oslo: Motorpsycho endrer lydbilde og har brukt flere hjelpere og lydkilder enn noen gang før på plata som kommer ut etter jul. Er du glad i Motorpsycho som en roc'n'roll-trio, bør se dem på Roskilde eller i løpet av høsten.

Rockegreia er ganske utprøvd for oss. Vi vil fornye oss, og vil nok endre konsertene våre også i takt med dette etterhvert, sier Gebhardt. Trommisen mener at bruken av andre lydkilder har vært inspirerende for bandet, men lover en god, gammeldags Motorpsycho-konsert på Roskilde lørdag.

Det blir nok mye fra den siste live-skiva. Å prøve noe av det nye materialet fra studio hadde vært artig, men det er umulig som trio. Vi bruker det vi har av armer og ben allerede, sier han, og lover at bandet ikke skal vise seg fra sin mest innadvendte side i det gule teltet.

Vi har jo ikke akkurat noen tradisjon for å spille «best of»-konserter, men vi var ganske snille på Hurricane-festivalen i Hamburg nylig, så vi får vel spille noen slagere på Roskilde også. Publikum skal få synge litt med. Vi har etterhvert spilt på flere festivaler i Europa, men det er noe ekstra med Roskilde, som vi pleide å reise på selv da vi var yngre.

Er Roskilde en måte å profilere bandet overfor utlendinger for, eller blir det fulle nordmenn og Rosenborg-sanger som sist?
Det blir vel mange fulle nordmenn, ja. I tillegg kommer kanskje noen nordmenn og noen tyskere. For oss er det vårens avslutningskonsert og stas uansett. Noen Rosenborg-brøl må vi vel leve med. Vi spiller bare høyere!

Nytt lydbilde

Fram til turnéstart siste torsdag i juni var Motorpsycho i Athletic Sound-studioet i Halden, hvor deres to forrige plater også ble innspilt. Et nytt Motorpsycho-verk er godt på vei ferdig, men gutta i bandet trenger hvile og ser for seg utgivelse etter jul.

Vi har ikke vært hjemme på et halvt år, og føler behov for å bremse litt. Høsten fylles med noen få konserter og arbeid med omslaget til den nye plata, sier Gebhardt, som heller ikke utelukker en EP-utgivelse, eller en markering av bandets tiårsjubileum i oktober. Men hva kan han røpe om den nye platen?

Den bærer preg av at vi brukte høsten i fjor til å endre lydbildet vårt. Baard Slagsvold fra Tre Små Kinesere har skrevet arangementer for blåsere og strykere, blant annet Strings Unlimited. Komponisten Ole Henrik Moe har hjulpet oss med noen av arrangementene for blåsere og perkusjon. Vi har trukket inn utenforstående på et tidligere tidspunkt enn vi har gjort før, og låtene er skrevet med det for øye.

Økende salgstall

Den siste uken før Roskilde-spillingen har Motorpsycho vært på en liten turné i Tyskland. Der, som i Norge, kan bandet vise til stadig økende salgstall og publikumsinteresse.

I Tyskland trekker vi mellom 500 og 700 konsertgjengere per konsert. Vi er ikke klar for steget opp i klassen for spillesteder som tar 1200 publikummere enda, men kan spille i stadig flere av spillestedene med plass for rundt 700 publikummere, sier Gebhard. Motorpsycho turnerte i Tyskland og Italia i april og mai, men har ikke det samme publikumsgrunnlaget i Storbritannia og USA.

Vi prøver oss, med marginalt utbytte. Men vi har vært innom England på de siste turnéene våre, og fikk gode anmeldelser i engelsk musikpresse for den siste platen vår. Det resulterte i et salg på rundt ett tusen eksemplarer, et stort steg opp fra de 50 eksemplarene vi pleide å selge der før. Etter en konsert i Texas i vår har vi knyttet noen kontakter i USA, men det er for tidlig å si hva som kommer ut av det, konstaterer Gebhardt, som gleder seg til et døgns gjensyn med festivalen han pleide å reise til før.

Utekonserter liker jeg ikke, men konserter i de mindre teltene kan være OK. Jeg vil se Residents. Spiller de etter oss på lørdag, sier du? Kult, det var dem jeg ville se! sier han og ser heller ikke bort fra at han ser Bob Hund-konserten like etterpå.

Matti Riesto