home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho girer opp

Review of the Roskilde gig taken from the
Norwegian news agency
NTB PLUSS, 1999-07-03.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Roskilde: Motorpsycho slet litt i oppoverbakke den første snaue halvtimen, men så fant de riktig gir og cruiset inn til mål på Roskilde-festivalen i god stil.

Det har vært god spredning på de norske bandene på de tre første dagene av årets Roskilde-festival. Fra de rølpete basisrockerne i Gluecifer og mykpoperene Tuesdays via monotont suggererende Raga Rockers til den progrockende trioen fra Trondheim, Motorpsycho. For de første tre var dette Roskilde-debuten, mens Motorpsycho også spilte her i 1993. Men det har skjedd mye siden den gang, og Motorpsycho anno 1999 er et meget tett og samspilt band som ikke helt uventet skapte trengsel i teltet med plass til omlag 5.000.

Synd derfor at de begynte nokså famlende lørdag, som om de ikke helt visste hvilken retning de skulle ta. Musikalsk lener Motorpsycho seg mye mot 70-talls progrock, ispedd mer pønkete energi. Men samtidig er det fristende å trekke inn både jazz og salige Grateful Dead som referanser, siden de gjerne bruker et grunntema som de så improviserer over og utforsker terrenget på begge sider av hovedveien før de samler seg og møtes på rock-avenyen igjen.

Og det var her Motorpsycho hadde visse problemer lørdag. I startfasen ble det litt for utflytende, som om de ikke helt visste hvor de var eller hvor de var på vei. Men heldigvis kom de på sporet igjen etterhvert, og fra hiten «Waiting For The One» og inn hadde Motorpsycho god kontroll over lydkaskadene og stø kurs mot mot mål. Men toppgiret som vi har sett bandet koble inn ved tidligere anledninger, ble aldri skikkelig tatt i bruk lørdag.

Leif Gjerstad