home

  [media stories: norwegian: 1996]



Bent Sæthers «Veggis-bombe-gryte»

Torgrim Eggen lager mat med Motorpsycho i Beat 5 / 1996.


4 personer

  • 1 squash (zucchini)
  • 2-3 spiseskjeer olivenolje
  • ½ kilo frisk champignon eller annen sopp
  • 1 purre
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl fløte
  • 1 boks cottage cheese
  • oregano
  • hvitløkssalt
  • 1 teskje tørket rød chili, knuses

Tilberedelse:

Skjær opp grønnsakene og surr dem i en dyp stekepanne i olivenolje (Bent brukte ved denne anledningen en hvitløksolje han hadde kjøpt for de siste pengene sine under et besøk i København). Knus ekstra hvitløk oppi mot slutten av surringen.

Når grønnsakene så vidt har fått farge rører man inn fløte og cottage cheese, som får smelte og koke inn sammen med grønnsakene. En terning med grønnsaksbuljong kan være godt dersom man vil ha kraftigere smak. Krydre med pepper, oregano og chili og bruk hvitløkssalt i stedet for vanlig salt (enough! enough!). La surre i 10-15 minutter på ganske svak varme.

Server med nykokt pasta, helst grønn (grønn pasta skal være smakssatt med spinat). Varmt hvitløksbrød (det var faktisk BEATs forslag, ikke Bents!) er godt til.

Dersom du bare er litt veggis, kan du godt kjøre litt sprøstekt bacon i, foreslår Bent til slutt. (En pils delt på fire, som vi endte med takket være ulykken, er langtfra optimalt når man tar hvitløks- og chilimengden i betraktning)