home

  [media stories: 2002: norwegian]Dobbelt Motor-dose

Article
taken from the Norwegian e-zine
OSLOPULS (AFTENPOSTEN AFTEN), 2002-01-09.
Found at the oslopuls site.


  Motorpsycho in 2001
 
Trønderrock: Motorpsycho
(Foto: Stein J Bjørge)
Direct from Germany: Motorpsycho. Til to konserter på Rockefeller. Som normalt hver høst.

Motorpsycho-fansen er en ekstremt trofast skare av folk. I Oslo, i Norge, i Italia, i Nederland eller i Tyskland. Såkalte psychonauts, som aldri glipper taket på sitt favorittband finner man overalt.

Og like sikkert som at høsten setter inn, er det at Motorpsycho fyller opp Rockefeller minst én, sannsynligvis to ganger. Torsdag er det billetter igjen til kvelden uten aldersgrense, det er det ikke til fredagens "voksenkonsert" samme sted.

Motorpsycho in 2001  
Øver i en bunker fra 2 verdenskrig: Motorpsycho
(Foto: Scanpix)
 

Vel, jeg flyttet til Trondheim og bodde der i en stund og har lært meg litt norsk. Eller så traff jeg den nåværende dama mi under en konsert med Motorpyscho.

Sitatet over er fra den 21 år gamle Paul Caspers fra Groningen i Nederland, intervjuet av musikknettstedet Puls i forbindelse med utgivelsen av bandets siste plate "Phanerothyme". En nokså typisk psychonaut, skulle man tro.

Den trofaste fansen her i Norge sørget også for at Motorpyschos 13. plate på 10 år gikk rett inn på toppen av landets offisielle salgsliste da den ble sluppet i begynnelsen av september. En plate der det aller meste av bandets tunge "hard rock" igjen er lagt bort til fordel for popfølelse, strykere, blåsere og 70-talls psykedelia.

  Motorpsycho in 2001
 
Motorpsycho er: Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og Håkon Gebhardt.
(Foto: Scanpix)

Det er liksom ikke noen utfordring for oss å lage høyoktan-greier lenger. Det hadde nesten vært litt patetisk, sa bassist og sanger Bent Sæther til Aftenposten Aften da platen kom.

Da er det vel heller ikke mer enn rimelig at tre medlemmer av det søkende jazz-orkesteret Jaga Jazzist er påmeldt som brass-blåsere til ukens to Rockefeller-konserter. Bandet har jo fra før dratt inn Baard Slagsvold, ellers kjent som pop'er i Tre Små Kinesere, på alle former for keyboard, piano og strykerarrangement.

Robert Gjestad