home

  [media stories: 2001: norwegian]Rolige bråkegutter

Band interviewed on Phanerothyme
taken from the Norwegian e-zine
OSLOPULS (AFTENPOSTEN AFTEN), 2001-09-05.
Found by Kristoffer at the oslopuls site.


  Motorpsycho in 2001

Medlemmene i Motor-psycho fremstår som rolige gutter på sin nye plate. Musikkanmeldere og gamle bråkerockfans rynker litt på nesen.

Ka i ... sa trommeslager Håkon Gebhardt da han leste gårsdagens anmeldelse i Aftenposten Aften.

Motorpsychos trettende plate "Phanerothyme" fikk karakteren tre av anmelder Robert Gjestad. Dagbladet ga terningkast fire. Lunken kritikk for trønderrockerne – for første gang:

Vi har gått og ventet på øksa, sier vokalist Bent Sæther.

Motorpsycho in 2001  

Triste nå?
Nei da. En treer betyr ingenting for oss. Vi må bare stole på det vi gjør – og denne plata føles helt riktig nå.

Det er vanskelig å karakterisere musikkstilen på den nye utgivelsen. Musikk-kjennere snakker om vestkysts-psykedelia og progrock. Onde tunger mumler noe om kommersiell pop. Det som i alle fall er helt sikkert er at Motorpsychos tunge hardrock er lagt bort for anledningen, til fordel for strykere og blåsere.

Med denne plata vil vi slå folk i panna med noe nytt. Det er liksom ikke noen utfordring for oss å lage høy-oktan-greier lenger. Det hadde nesten vært litt patetisk nå , sier Sæther – i findress.

Populære i Europa

  Motorpsycho in 2001
 
Snille rockere. Motorpsycho ved Hans Magnus "Snah" Ryan, Bent Sæther og Håkon Gebhardt har levert en roligere plate enn vanlig. De skal på en stor Europa-turné i høst.

Gjennom sin tolv år lange karrière har trioen Hans Magnus "Snah" Ryan, Håkon Gebhardt og Bent Sæther opparbeidet seg en trofast fanskare over hele Europa. På verdensbasis selger bandet rundt 40 000-50 000 eksemplarer av hver plate de lanserer. Den siste uken har de måttet stille opp på over 100 intervjuer, i Milano og Amsterdam, Hamburg, Köln og Brüssel.

Hvilket spørsmål har dere oftest fått?
Det er "Hvordan uttaler dere navnet på den nye plata"?

Så da dropper vi å spørre dere om det?
Det hadde vært veldig flott, ja.

Få band fra Norge har en like ihuga og levende fanskare. Tilhengerne lager Internett- sider, bootleg-CD'er og følger trofast med på turnéene.

Vi ser mange av de samme folka på første rad i Italia som vi ser i Tromsø. Det er klart at Motorpsycho er viktig for oss, men at det kan bli like viktig for andre mennesker er helt fantastisk. Det er spennende og nesten litt skummelt, sier Gebhardt.

Danseband-landet Norge

Kulturlivet i Norge har bandet derimot lite til overs for. De opererer fra en base i Trondheim, og er sjelden å se på bransjefester og slippfester.

Har du vært på Spellemannprisen én gang, så har du vært der. Neste år møter du akkurat de samme folka, og de er like fulle som året før. Vi er ikke interessert i å være en del av det norske musikkmiljøet, sier Gebhardt.

Trioen snakker om at Norge er et danseband-land. Og de må innrømme at de er smålei av å spille for fulle folk.

På små steder i Norge er folk vant til å gå på konsert for å drikke og feste. De følger lite med på hva som skjer på scenen. I Italia kommer det ikke like mange for å se på som her, men publikum der er til gjengjeld kjempeopptatt av musikken, sier gitarist Snah.

Frykter monsterhit'en

Nå venter turné i Skandinavia, Italia, Frankrike og Tyskland. Først 18. og 19. oktober kommer gutta for å spille på Rockefeller.

Hvordan fikser dere å spille sammen etter tolv års samarbeid?
Det fungerer nok så bra fordi vi aldri legger store planer for fremtiden, men alltid blir kjempetent på nye prosjekter, sier Gebhardt.

Når gir Motorpsycho seg?
Når vi får en hit som folk krever at vi skal spille på konsertene. Det tror jeg må være et stort, stort mareritt.

Jon Niklas Rønning