home

  [media stories: 2002: norwegian]Omgivelsene inspirerer

Band interviewed on It's a Love Cult and Øya festivalen
taken from the Norwegian e-zine
OSLOPULS (AFTENPOSTEN AFTEN), 2002-08-06.
Found by Anders Hustveit at the oslopuls site.


Motorpsycho in Oslo's Medieval park -- 2002
 
Vi har ønsket å spille på Øyafestivalen i flere år, sier trønderne i Motorpsycho.
(Foto: Knut Snare)

Konsert:
ØYAFESTIVALEN

Artist(er):
Motorpsycho
 
Motorpsycho står øverst på plakaten for Øyafestivalen. Aftenposten tok gruppen med til festivalområdet, og Trondheimstrioen liker godt det de ser.Inspirerende ...

... omgivelser er viktig, sier gitarist Hans Magnus Ryan. Trærne, gresslettene, ruinene og utsikten til vannspeilet minner gruppen om deres første konsert i Italia.

Vi spilte i en gammel borg, og det var magisk. Det ble mye progrock den kvelden.

Så hovedattraksjonen på en rockfestival skal med andre ord ikke plukke frem det mest popbaserte materialet sitt...

Det er da ikke en popfestival, repliserer trommeslager Håkon Gebhardt, før han fortsetter. Siden vi har med blåserne fra Jaga Jazzist, så plukker vi litt på grunnlag av det.

Men de to gruppene forstår hverandre så godt at øvingene går som en lek. Rundt 30 Motorpsycho-låter står på listen de kan hente fra. Under jazzfestivalen i Molde spilte de 13, og konserten varte i to og en halv time.

Utenlandsk presse

Det engelske musikkmagasinet Mojo er blant mange utenlandske presseorganer som har meldt sin ankomst til Øyafestivalen. Ryktene vil ha det til at de kommer for å se Motorpsycho mer enn andre norske band.

Akkurat med Mojo stemmer nok det. Vår pressemann i England har invitert Mojo til festivalen, og det er jo klart at det er bra både for festivalen og oss dersom det fører til artikler eller anmeldelser. Men etter såpass mange år som vi har holdt på har vi ingen illusjoner. Positive anmeldelser i musikkaviser som NME har ikke hjulpet oss til hverken konserter eller platesalg i England , mener bassist Bent Sæther.

Ringen sluttes

Det er lenge siden sist Motorpsycho hadde en ordentlig festivalsommer.

Vi har ønsket å spille på Øyafestivalen i flere år. De som arrangerer, har gjort mye viktig for musikkmiljøet i Oslo og resten av Norge, og vi har stor respekt for dem. Tidligere år har vi stort sett stått i øvingslokalet og gjort oss klar til Europa-turné på denne tiden. I fjor bestemte vi oss for at vi i år skulle ta oss tid til festivaler.

Motorpsychos festivalsommer startet i Molde, og fortsetter helgene etter Øya med Bizarre, PopKomm og Highfield i Tyskland, Lowlands i Nederland og Pukkelpop i Belgia, alle sammen med Jaga Jazzist.

Under Bizarre i Tyskland spiller for øvrig Motorpsycho rett før Turboneger. Det gjorde de også på sin aller første konsert noensinne: 29. april 1990 på UFFA i Trondheim. Ringen er sluttet.

Til høsten reiser Motorpsycho for å spille sine første konserter utenfor Europa, sammen med blant andre Sonic Youth på den lille festivalen TerraStock i USA.

Trolig en festival med stor hippiefeel, sier Sæther og gleder seg.

Det er stort sett slike odde konserter man husker for fremtiden, sier Ryan.

Nytt og gammelt

Det øvrige programmet på Øya er interessant, også for Motorpsycho. Mest gleder/gruer de seg til den gamle heltinnen Nancy Sinatra.

Jeg tror alle band har en slags krysseliste over ting de har lyst til å gjøre. Nå har vi muligheten til å sette et kryss ved "Spille med en Sinatra som oppvarmer", ler Sæther.

Men det er også viktig for gruppen å spille andre steder i Oslo enn på Rockefeller.

Vi har spilt mye på Rockefeller, og de konsertene blir utsolgt lenge før konsertdagen. Derfor skal det bli interessant å spille for Oslo-mennesker som ikke har sett oss før.

Kjærlighetskult

Gruppen lover en kombinasjon av nytt og gammelt, men kan ikke si noe om akkurat hva. Nytt betyr materiale fra platen som kommer i september.

Albumet er en klassisk Motorpsycho-reaksjon på det vi har gjort før. Den forrige platen var veldig planlagt, organisert og arrangert. Denne gangen har vi gått i studio og spilt ting mer rett inn. Låtene er kanskje enklere enn forrige gang, sier Sæther.

Befriende, sier Gebhardt. Litt den samme befriende følelsen som på "Angels & Daemons At Play", men denne gangen er det bare ti låter og 50 minutter.

Motorpsycho-høsten ser med andre ord ut omtrent som en Motorpsycho-høst pleier å gjøre. Singlen "Serpentine", albumet "It's A Love Cult", turné i Norge og Europa, og mens guttene er på veien kommer ny single, trolig den Uri Geller- og Michael Jackson-inspirerte "Neverland". Så er det jul igjen.

Men aller først: Øyafestivalen lørdag.

Kjell Henning Thon