home

  [media stories: norwegian: 2000]Hyggelig Motorpsycho-kveld

Concert review of the Rockefeller-gig /2000-10-19
taken from the
Norwegian e-zine
OSLOPULS (AFTENPOSTEN AFTEN), 2000-10-20.
Found by Trond Brandal at the oslopuls-site.


Motorpsycho
Rockefeller
Publikum: Drøyt 700
Aktuell CD: "Let Them Eat Cake"
rating: 4 of 6

  Bent and Geb live at the Rockefeller 2000-10-19
 
Standardkonsert. Motorpsycho leverte ikke sitt beste på Rockefeller torsdag.
Foto: KNUT M. REKVE

Fra hits til obskuriteter, fra pop til prog-rock. Motorpsycho spiller på Rockefeller igjen fredag og i Ås lørdag.

En konsert med Motorpsycho er sjelden dårlig. Men noen av konsertene betyr så mye mer enn de øvrige. Torsdagskvelden var ikke en av disse, snarere en aften som forventet.

Førstesinglen "The Other Fool" fra bandets seneste plate "Let Them Eat Cake" får æren av å åpne ballet. Men denne pop-perlen er egentlig ganske misvisende for hvordan kvelden skal bli. I den påfølgende seksjonen følger Trondheims-trioen i stedet opp med en vanskelig coverlåt, en snål egen sang og et kutt som ikke finnes på plate, før kveldens første virkelig lange kutt, "Whip That Ghost" - instrumentalt og popsangen "Upstairs Downstairs".Da har bandet presentert seg. Bent Sæther har spilt gitar og bass, samt sunget. Håkon Gebhardt har spilt trommer og sunget litt. Hans Magnus Ryan har både sunget og spilt bass så vel som gitar. Og assosiert medlem Baard Slagsvold har spilt alle former for piano, keyboard og samples.

Det er slikt Motorpsycho-fansen elsker, men kanskje et godt stykke fra hva den jevne musikkelsker klarer å følge med på. I løpet av to timer velter bandet seg i sanger som veksler fra det enkle, nærmest akustiske til det avanserte og vel-arrangerte. Det er Motorpsycho på sitt mest typiske, og i sum ikke på det mest spennende.

Med en rekke gode sanger i fine versjoner er dette en utgave av bandet vi har sett tidligere, og selv et ivrig publikum er forholdsvis lunkne gjennom den første timen. Så setter "The Nerve Tattoo", "Waiting For The One" og "Plan #1" inn. For første gang koker det i salen.

Ekstranumrene fortsetter med samme fans-frierske retning med poppige "Walking With J.", en tung, hard og rå blues-cover, samt bandets gamle prog-rock-låt "Hogwash". Når så "Big Surprise" får avslutte har det blitt to hele timer basert rundt "Let Them Eat Cake".

Og det har vært hyggelig, hverken mer eller mindre.

Kjell Henning Thon