home

  [media stories: norwegian: 1996]Bent på Quart

Interview with Bent Sæther around AADAP et al
originally sent by the Norwegian radio channel
NRK PETRE, 1996
[connected with the transmission of the Quart festival concert]
Norwegian. Transcribed by Sigurd Tonna.


PS: Dette er så korrekt som jeg kunne få det ut fra det jeg hørte på teipen min. Noen steder der jeg ikke er sikker har jeg bare skrevet ?-tegn. Det var en del bakgrunnsstøy, så noe har drukna...

Intervjuer: Og dette er hva Bent Sæther hadde å si om Motorpsycho's nye plate, som er rundt hjørnet, og snart kommer i butikkene.

Bent: Det var i Halden, i Athletic sound, hos han Kai Andersen. Eh..., spilte inn grunnkomp, overdubs og gjorde ferdig hele skiva på 7 dager. Så miksa vi den på 10 etter det. Så..., den.., til sammen så spilte vi inn 16 låter. Og alt er forsåvidt utgivbart. Det er noe av det som vi ikke er helt sånn i hundre over miksa nå. Men det kommer vel ut en gang, i en eller annen form, alikevel.

Intervjuer: Var det noen av de låtene som allerede var klare når Blissard kom ut?

Bent: Ja, det er et par av dem som er to-tre år gamle. Så det er sånne gamle travere som er spilt i settet live veldig lenge, sånn som Flick of the Wrist og Heartattack Mac og sånne låter som folk som har vært og sett oss live de siste årene har hørt veldig mye. ?????? Vi er veldig fornøyd med å få ut sånne plagelåter, holdt jeg på å si. Veldig forøyd med det.

Intervjuer: Når er det den kommer, da?

Bent: Februar, eh, cirka, jeg vet ikke akkurat datoen og sånn men, Februar.

Intervjuer: The working title yet?

Bent: Vi får se hva som skjer, det er mulig vi kaller den Babyscooter, det er mulig at vi kaller den Have Spacesuit, Will Travel, og det er mulig at vi kaller den Lovelight og det er mulig vi kaller den Angels and Daemons at Play. Så..., det er mulig at vi kaller den alt også, vi får se.

Intervjuer: Mye å ta av?

Bent: Ja, det er masse bra ideer i kosmos akkurat nå, så vi har hatt antennene ute og, mye bra viber på den.

Intervjuer: Men dere er jo fortsatt på, distribuert gjennom Sony Music.

Bent: Ja.

Intervjuer: Men så har dere hatt en litt sånn brokete fortid på, innom en del selskaper. Er dere fornøyd nå?

Bent: Det blir ikke Sony neste gang, det blir, etter at Ove Evenrud slutta på Polygram, så har vi vært og snakka med dem, så det er mulig at. Nei, jeg bare tuller. Det blir Sony igjen. Sony har gjort en kjempejobb. Det er veldig mye kule folk der og dem gir oss såpass frihet også som vi insisterer på å ha, og dem er gjerne med på alt det flippet vi finner på. Heldigvis, liksom, så det er derfor vi gidder å være der i det hele tatt. Det er folk som gjør jobben sin bra, og er faktis gira på å gjøre ting litt anderledes. Så vi er veldig fornøyd med det.

Intervjuer: Men denne nye platen, som da kommer ut; antageligvis i Februar, blir den, tar den utspring fra der Blissard på en måte avsluttet?

Bent: Delvis. Men den er mye råere, det er mye mere skrammel og skrik og skrål på de nye tingene enn det var på Blissard. Den er ikke så poppa. Hvertfall sånn som jeg oppfatter den akkurat nå. Også er det en del lengre låter på skiva, et par 13 minuttere liksom. Så... det blir

Intervjuer: Og de kan bli 20 minutter live?

Bent: Jaja (latter) minst... Men det er jo opp til dagsformen så, jeg vet ikke jeg. Det er jo liksom, kan du si at Demon Box, Timothy's Monster og Blissard var tre helt forskjellige plater, i hva vi liksom har hatt fokus på. Så denne her er liksom en slags oppsamlingsgreie. Her har du liksom psykedeliene og de mørke greiene fra Demon Box, også har du...eh...???? fra Timothy's Monster, også har du den gitarkonsise ???? fra Blissard. Så når du suller alt dette sammen så får du det vi er nå, på en måte.

Intervjuer: Men hvordan blir det på nyåret. Kommer dere til å sette dere i en buss og kjøre rundt land og strand rundt i Norge?

Bent: Ja, vi begynner en sånn Norgesrundfart på et par-tre uker i slutten av Februar, 26. tror jeg. Så skal Snah ha barn, så han har farspermisjon hele April. Også drar vi på Europaturne i Mai/Juni. Også skal vi til Australia i Juli, nei, Juni. Så det er litt sånn, det blir en travel vår, da.