home

  [media stories: norwegian: 1998]Norges beste liveband?

Concert review of the Bergen-gig taken from the
Norwegian e-zine
PANORAMA MUSIKK, 1998-10-29.


MOTORPSYCHO Garage, Bergen
10. oktober 1998
Rating: 5 / 6

Motorpsycho - live in 1998  

Når trønderske Motorpsycho for andre gang dette året entrer den Bergenske rockscene til et fullsatt Garage har de en allerede svært vellykket konsert på Kvarteret tidligere i vår å leve opp til. Med på forhånd utsolgt hus er det klart at bandet har sin trofaste lytterskare blant Bergenspublikumet. Til tross for en ikke helt perfekt konsertlyd (kan den bli det på et fullstappet Garage?), vokalprestasjoner av varierende kvalitet og et ikke overstadig spennende sceneshow, får publikum servert en festforestillingen fra Norges kanskje aller beste konsertband.

Med Håkon Gebhardt bak trommene, Hans Magnus Ryan på gitar/keyboard og Bent Sæther, for anledningen kledelig kledd i skjelettdrakt, på bass/gitarer gjennomfører bandet en variert og forrykende god konsert. Motorpsycho er ikke forutsigbare når det gjelder innholdet i musikken og på konsertene sine, og kjente låter gjennomgår gjerne improvisering til det ugjenkjennelige. Dynamikk og spennvidde gjør en Motorpsycho-konsert til en ren oppvisning i kunsten å blande vare stemningsfulle partier, rå støy nær smerteterskelen, improviserte instrumentalpartier og klassiske rockeriff i en og samme låt - fremført med en intensitet andre band bare kan drømme om!

Hovedvekten av låtmaterialet på konserten er hentet fra siste studioutgivelse Trust Us, noen nye låter, og svært få gamle klassikere. Med introduksjonen - "Nå vil vi spille en side av favorittplata vår" - innledes ekstranumrene med tre låter fra The Who's klassiske Live At Leeds i versjoner det virkelig slår gnister av. Gamle Pete Townshend ville vært stolt av dere gutter!

Dag Hefte