home

  [media stories: 2001: norwegian]
musique
Motorpsycho, Studentkroa

Review of the Halden show / 2001-09-21
taken from the Norwegian e-zine
PROPAGANDA.NET, 2001-09-28.
Norwegian. Found at the propaganda.net site.


 
Bent in 1999 - live in Roskilde
[Halden, 21. sept, 01] Så fort Motorpsycho fikk varmet
opp seg selv, viste de igjen at de fortsatt er et av
landets beste liveband. De må bare være litt
forsiktige med sitt nyere materiale.

Heldigvis er trøndertrioen i hvert fall rause med alt materialet sitt, og spilte opp over to timers konsert i Halden studenthus' storsal. Hadde de ikke gjort det, kunne man risikert at det man husket var en noe spinkel første halvdel. Den siste var heller eventyrlig.

Om ikke svært betydelig, men noe, står Motorpsycho i fare for å bli et av disse banda som gir ut praktfulle plater, men som ikke helt får formidlet materialet i livesammenheng. Noen ganger.
Deres to siste album inneholder låter, og er stilmessig, forholdsvis annerledes enn hva som i hvert fall overveldet i tiden før "Blissard". Uansett var det en faktor som gjorde at dette ikke ble det perfekte Motorpsycho-eventyret man kunne drømt om.

Drone / improvisasjonssekvensene på flere av deres nyere låter fungerte ikke altid denne kvelden. Det bar liksom ingensteds, men låt spinkelt, og var nesten kjedelig. Det hanglet litt på trøkket og intensiteten Motorpsycho veldig ofte er mestere av.

Men så kom det.
Etter å ha varmet opp seg selv begynte den hypnotiske psykedeliadronerocken ingen andre enn dem gjør på samme måte. Som på "My Best Friend" halte og dro de, til både tykt og tynt, men idet de med litt for mye innabords begynte å kjede seg, og pratingen tar overhånd, lettet Motorpsycho på trykket, og øste ut trøkk og feng i hopetall.
Slik er Motorpsycho aller best, og slik var de mest den siste halvdelen (medregnet ekstranummer).

Resultatet av det er at du forlater lokelet nummen av å igjen ha blitt fullstendig overrumplet av dette bandet. Det er ikke før dagen etter at du husker hvordan du egentlig kjedet deg noe i starten. Blir derimot denne tendensen vridd mot det positive innfor resten av turneen, er det ikke annet enn å glede seg til de forestående konsertene.

rg