home

  [media stories: 2001: norwegian]
musique
Motorpsycho, Rockefeller

Review of the Oslo show / 2001-10-18
taken from the Norwegian e-zine
PROPAGANDA.NET, 2001-10-21.
Norwegian. Found at the propaganda.net site.


Bent in 2001
 
[Oslo, 18. okt. 01] Motorpsycho er definitivt
Norges beste liveband!

Det er sjelden man ser et så samspilt band på Rockefeller, men det skjer visstnok hver gang Motorpsycho gjester hovedstaden. Jeg har ikke sett Motorpsycho siden '97, men den gangen var de også vanvittig bra. Forventningene mine før konserten var derfor skyhøye, men jaggu ble de ikke innfridd også.

Det var nesten fullt denne kvelden, som også var åpen for rockeinteresserte under 18, og bandet begynte forholdsvis tidlig (bravo!). At det var alkoholområde på galleriet skyldes antageligvis at det ville blitt litt for sterk kost for kidsa å oppdage at en av deres helter faktisk har måne. Baard Slagsvold fra Tre Små Kinesere er nemlig nå med som tangentspiller og korgutt når Motorpsycho er på veien.

Konserten varer i rundt 2 timer og i løpet av denne tiden får vi et svært variert sett, med ting fra hele karrieren. Bent, Snah, Gebhardt og Baard er i storform og oser av spilleglede og samspilthet. Midt i konserten får guttene besøk av 4 hundredeler (eller noe sånt) av Jaga Jazzist, for å sprite opp særlig de nyere låtene med hornmusikk. Det funker svært bra der jazzistene kun fungerer som blåserekke, men blir temmelig grelt når de får styre for mye og skape sine egne stemninger. Jeg er kanskje konservativ, men jeg mener definitivt denne gjengen må holdes i tøylene med streng justis, slik at ikke Motorpsycho forvandles til et guffent fusionband som det var tendenser til på torsdag.

Høydepunktene for min del var "Walkin with J" fra forrige plate og en litt for kort versjon av "Go to California" fra den siste. Å danse til rock er rett og slett noe av det ypperste man kan gjøre innen rytmisk gymnastikk, og det var det rik anledning til denne kvelden. Motorpsycho har et mer variert uttrykk nå enn noensinne, og det ble bevist til fulle på Rockefeller.

Det er bare å konstatere at Trondheim har noen av de beste bandene her i landet for tiden, og Motorpsycho troner fortsatt høyest i konsertsammenheng.

Anders Vinnogg