home

  [media stories: 2001: norwegian]
Motorpsychodeliske Psychonauter

Article about the Únoff, g35, the Stickfrau and hc MP fans,
announcing the interview series with various fans
taken from the Norwegian e-zine
PULS, 2001-08-27.
Norwegian. Found at the puls site by Havard Grimelid.


Plate- og turneaktuelle Motorpsycho er kanskje det bandet her til lands med de mest hengivne fansene. En del av fansen kan best sammenlignes med Deadheads, gjengen som fulgte Grateful Dead rundt omkring i verden gjennom mange år. Motorpsychofansen kaller seg Psychonauts og en del av dem snakker daglig sammen via en mailingliste på nettet. Lista kalles g35 og har eksistert i omtrent fem år.

variation of the MP logo

MOTORPSYCHO: Lad opp til høstturnéen
 

Den ble startet som en naturlig utvikling fra den uoffisielle hjemmesida som ble opprettet av Trondheimskaren Karl Morten Dahl i 1995, han fikk raskt en kompanjong i Vegard B. Havdal og sammen drev de nettstedet med stor iver i flere år. De senere årene har andre personer også blitt involvert i driftinga, blant andre Anders Lund og Torsten Walker.

Noe som vel ikke er direkte vanlig med mailinglister er at folk med nær tilknytning til bandet er involvert, men Stickman Records’ Jeanette Gustavus har de siste par årene vært en av listas mest aktive medlemmer.

PULS har snakket med noen av de som er med eller har vært med på mailinglista om deres forhold til Motorpsycho. Ta godt i mot Elisa fra Italia, Anders fra Norge, Torsten fra Tyskland, Paul fra Nederland, Akane fra Japan og Leslie fra USA og Nederland.

Nettstedet finner du her. [well ... absolutely *lolol*; layouter's comment]

I dag bringer vi intervju med Anders. Tirsdag kan du lese intervju med Leslie (Nederland/USA) og onsdag Akane (Japan). Torsdag er det tyske Torstens tur, før italienske Elisa dukker opp i spaltene våre på fredag og nederlanske Paul på lørdag. Følg med, og lad opp til Motorpsychos turnéstart i midten av september.

Stig Aasheim