home

  [media stories: 2001: norwegian]
Elisa Psychonaut:
Avhengig av Motorpsycho

Interview with Elisabetta Annamaria Cavallero (Italy / g35)
taken from the Norwegian e-zine
PULS, 2001-08-31.
Norwegian. Found at the puls site.


Jeg venter meg heller ingenting av dem; en dag spiller de kanskje noe jeg ikke liker, men det er ok, ettersom jeg mener det er viktig å kunne innrømme at man ikke nødvendigvis liker alt favorittbandet gjør... til tross for at det er nettopp favorittbandet. Den italienske festivalarrangøren Elisabetta Annamaria Cavallero snakker om sitt kjære Motorpsycho.

Kim Hiorthøy - Står bak alle omslagene til Motorpsycho - og er ikke så veldig glad i oppmerksomhet...

KIM HIORTHØY: Står bak alle omslagene til Motorpsycho – og er ikke så veldig glad i oppmerksomhet...
 

Navn: Elisabetta Annamaria Cavallero
Alder: 21
Bosted: Bologna, Italia
Yrke: Festivalarrangør  Elisabetta Annamaria Cavallero

Når oppdaget du Motorpsycho? Hva var det som fikk deg til å tenne, tok det lang tid eller var det noe som utviklet seg over tid? Var det kanskje en låt som gjorde deg til fan, i så tilfelle; hvilken låt var det?

Demom Box: cover - front  
DEMON BOX: Elisabettas første møte med Motorpsycho
 

Jeg oppdaget Motorpsycho gjennom noen venner i 1996. Jeg husker spesielt aller første gangen, plata var "Demon Box", og låta var "The One Who Went Away". En kamerat ville ha meg til å høre slutten der de sier "and listen: we're there to help you", han var sikker på at de sa "and listen: we made this in opium"... han var helt oppspilt, og mente at det var derfor "Waiting For The One" og "The One Who Went Away" er forskjellige!

Så mitt første "Motorpsycho"-album var altså "Demon Box", og jeg vet ikke helt hva det var som gjorde meg til kjempefan, det var i alle fall noe som utviklet seg over lenger tid. Jeg husker første gang jeg så dem live, på Velvet i Rimini i '97, jeg var på den tida veldig inne i hardere rock og jeg skjønte meg ikke helt på de psykedeliske partiene; det er den delen av Motorpsychos musikk jeg liker best i dag! Jeg har forandret meg en hel del de siste åra, en hel masse ting har hatt innvirkning på hvordan jeg hører musikk, og i mellomtida har jeg blitt avhengig av Motorpsycho.

Har du oppdaget andre band som en direkte følge av ditt forhold til Motorpsycho's musikk? Eller kanskje p.g.a. uttalelser fra bandet i intervjuer eller lignende?
Ja, men heller via andre fans, for eksempel på mailinglista, på grunn av andre fans e-mails dit har jeg oppdaget Built To Spill, 35007, Turbonegro, Mercury Rev, Yo La Tengo med flere. Motorpsycho selv har "tipset" meg om Can, Sun Ra, Allman Brothers og Radio Birdman. Jeg er veldig interessert i hva band jeg selv liker er inspirert av når de spiller, jeg syns det er en av de fineste måtene å oppdage andre band på. Jeg har ikke mulighet til å høre alt, selv om jeg har lyst til nettopp det, så på den måten bruker jeg Motorpsycho som et filter!

Motorpsycho har gjort det meste innenfor rockekonseptets løse grenser, og de har også beveget seg utenfor gjerdet ved mer enn en anledning. I hvilken retning håper du at bandet vil bevege seg i fremtiden?
Jeg håper ingenting, jeg følger bare bandet i hvilken som helst retning de måtte gå, noe som har vært veldig tilfredsstillende hittil. Jeg venter meg heller ingenting av dem; en dag spiller de kanskje noe jeg ikke liker, men det er ok, ettersom jeg mener det er viktig å kunne innrømme at man ikke nødvendigvis liker alt favorittbandet gjør... til tross for at det er nettopp favorittbandet.

Hvilke tre Motorpsycho-utgivelser er dine favoritter, inkludert ep'er?
Argh!!!.
1) "Timothy's Monster"
2) "Trust Us"
3) "Demon Box"
Jeg har valgt disse tre utfra hvor mange ganger platene har vært i spilleren, noe annet ville være umulig. Kan du være så snill å ikke stille flere sånne spørsmål?

  Motorpsycho - Timothy's Monster
 
TIMOTHY's MONSTER: En klar favoritt.

Hva er ditt synspunkt på bootlegging?
Det er greit at det foregår mellom fans, men de er nødt til å kjenne hverandre. Dette fordi det er en hel masse mennesker (også fans) som ikke bryr seg og som dermed begynner å selge bootlegs. Jeg støtter som sagt ikke all bootlegging, men Motorpsycho er et ganske så spesielt tilfelle ettersom alle konsertene deres er så veldig unike, hver eneste konsert er noe helt eget, og mange ganger er det morsomt å høre konserter etter at man har vært der selv, selv om det ofte er dårlige opptak. Men, det er altså bedre å spare pengene man bruker på å skaffe seg bootlegs og heller dra på en konsert eller to ekstra!

Omtrentlig hvor mange ganger har du sett Motorpsycho live? Har du et korrekt antall er det også veldig bra. Hvor mange konserter planlegger/håper du å se på høstens turne? Hvilken konsert sitter sterkest i minnet, positivt? Har du kanskje noen dårlige minner også?
Jeg har sett ca. 30 konserter med Motorpsycho; 5 av dem fra '97 til '99 og omtrent 25 i fjor (vår, sommer og høst-turne).
Konserten jeg husker med størst glede? Vel, det kommer an på hva man tenker på når man sier glede det. Hvis man tenker på musikken alene er det veldig vanskelig, men konserten i Pisa i april 2000 var en stor konsert, veldig intens og mektig. Jeg likte også veldig godt konserten de hadde på Velvet i Rimini, 17. mai 1998, da startet de med "Radiance Freq." og til tross for at det er tre år siden har jeg hele sangen klart i minnet, de rørte ved sjela mi den gangen. Det var vel ikke mer enn 50 mennesker der, men herregud så bra det var! Genial settliste, genial konsert!
Poolbar i Feldkirch, Østerrike (3. september 2000) kommer også veldig høyt opp, en "intim" konsert i en veldig fin by. Magic Bus i Mestre (6. april 2000) var magisk osv. osv. osv. osv. osv. osv.
Jeg har dessverre også mindre hyggelige opplevelser å tenke tilbake på, og den verste var faktisk i Oslo, Rockefeller, 19. oktober 2000. Det hadde ingenting med konserten å gjøre, men jeg fikk så trøbbel at jeg måtte reise hjem til Italia midtveis i denne miniturneen i Norge. Jeg kan fremdeles ikke sette fingeren på hva det var som skjedde som fikk meg til å gjøre det, og kanskje trenger jeg det heller ikke, men det gjør i alle fall sitt til at jeg ikke vet hvor mange konserter jeg skal se i høst.

Hva syns du om de andre bandene som spiller på Stickman Festival 13. oktober i Hamburg? The Soundtrack of Our Lives, Fireside, Isolation Years og 35007.
Jeg er veldig fan av Fireside og 35007, men kjenner dessverre ikke til The Soundtrack Of Our Lives og Isolation Years, så hvis jeg drar til Hamburg blir det fortrinnsvis for å se Motorpsycho og Fireside.

Er det andre band / artister som du har et lignende forhold til?
På den ene siden er det bandet, på den andre har du fansen; hvordan skal jeg si det? Hvor er likheten? Jeg har i alle fall ikke noe lignende forhold til andre band!

Har Motorpsycho inspirert deg til å gjøre noe som har endret ditt liv på en eller annen måte?
Så klart, men jeg vet ikke hva enda!

Motorpsycho er berømte / beryktede for å utgi diverse samlerobjekter, det være seg spesialutgaver eller plater med begrenset opplag. Noen mener at dette kan bli feil fordi ikke alle fans har like god mulighet til å skaffe seg alt av bandet, mens andre mener at nettopp dette er med på å gjøre Motorpsycho til noe spesielt. Hva mener du?
Det er fristende å si at jeg ikke har mulighet til å kjøpe alt, uansett så er jeg ingen samler, og jeg blir ikke hoppende sinna dersom jeg ikke finner en versjon av en plate jeg allerede har, bare at den har et annet cover e.l. Det er mange andre ting som gjør meg mer sinna!

  cover - front: Blissard; artwork: Kim Hiorthøy
 
Blissard – Det beste coveret!

Plateomslag. Kim Hiorthøy står bak de fleste av Motorpsycho's plateomslag, og de fleste mener nok at han gjør en flott jobb med det. Hva er ditt favorittomslag, og er det kanskje noen du ikke har noe til overs for?
"Blissard" spesielt, både omslaget og bookleten, i tillegg til at stort sett alle ep'ene har flotte covere.

Definer ditt syn på Motorpsycho ved hjelp av fem ord.
Tålmodighet, glede, intensitet, ensomhet, vennskap.

Til slutt: Hvis du vant en konkurranse hvor premien var å få sette sammen en settliste for en Motorpsycho-konsert, hvordan ville da denne sett ut? La oss si at konserten ikke skal være lenger enn tre timer.
Å nei, jeg har ikke tid nok til å tenke på det en gang!

Du har nå lest hva Elisa fra Italia svarte på våre spørsmål. Sjekk www.puls.no i morgen også, da kan du se hva Paul fra Nederland har svart.

Stig Aasheim