home

  [media stories: norwegian: 1993]Motorpsycho

Tour report taken from the
Norwegian magazine
ROCK FURORE #4 / 1993.
Transcription done by Ole-Jacob Solberg.


Trondheimsbandet Motorpsycho la i midten av august ut på en turne som vil strekke seg gjennom de fleste europeiske landene. Turneen starter for alvor med pop-komm messa i Køln, som også Life.... skal spille. Når den avsluttes 25. september i Italia, vil bandet ha gjort rundt 30 spillejobber på alt fra småsteder med en kapasitet på 300, til Metropolisfestivalen i Rotterdam de de skal spille på hovedsenen som tar 20 000 mennesker. Mesteparten av stedene tar rundt 1000 personer. Denne turneen er organisert av Paper Clip, et nederlandsk booking-byrå som hovedsakelig har jobbet med amerikanske band, og bl.a var de første som fikk Nirvana over til Europa. Grunnlaget for all spillingen i utlandet er lagt med salg av plater. Bandet er solid representert i platehyller rundt om på kontinentet.

Det er ikke første gang Motorpsycho vil vise hva de kan utenlands. Fra midten av januar til midten av februar i år var de på turne i Tyskland. Der spilte de til sammen 17 konserter i alt fra okkuperte hus til lynstreite Jugendsentre. Ved hjelp av 40 000 i støtte fra Rikskonsertene gikk turneen opp i opp økonomisk.

På denne turneen kommer de til å spille på flere streite konsertsteder, med spilling nesten hver eneste kveld. På denne måten blir det litt større inntekter, og de kommer stort sett til å bo på hoteller.
Sist gang bodde vi for det meste på gulvet hjemme hos folk, noe som var positivt, for da forbandt vi de stedene hvor vi spilte med ansikter. Det går vi glipp av denne gangen. Snah legger vekt på viktigheten med sikkerheten på utenlandsturneer. Mest mulig bør være klart på forhånd; tollpapirer og forsikring må være i orden, og man bør ha en god bil. For deres egen del er den gode bilen en Mercedes buss, hvis skyvedør til stadighet glir opp, noe som visstnok fører til tynnslitte nerver og raseriutbrudd etter en stund. Ellers brukes tida på bussen for det meste til soving, men slossing, arva snåsalabba og kasting av sko ut av bilvinduene er også elementer som hører med.

Tidligere i sommer spilte Motorpsycho på Roskilde. Om den opplevelsen har Bent følgende å si:
Det var bra timing på konserten. Folk var klare for årocke, men hadde ikke blitt helt Zombie i hodet ennå. Vi spilte veldig bra, jeg tror det er en av de fem beste konsertene vi har gjort. Det er skjelden vi både spiller bra og at det er en bra konsert, men der var det full klaff. Det var en udelt positiv opplevelse, i alle fall for min del...

Lone Idgruben
(supported by Beate Nossum
and Arvid Skancke-Knutsen)