home

  [media stories: norwegian: 1999]Hardkjør for

Concert review of the Sandjeford gig taken from the
Norwegian newspaper
SANDJEFORD BLAD, 1999.


Motorpsycho live in 1999
 
TRØKK: Bent Sæther (nærmest) og de to andre i Motorpsycho skapte et hardkjør i Verdensteateret i går, også for publikums trommehinner.
Foto: A. Høyessen
 

Kor veloppdragne dokka e', sa Motorpsychos Bent Sæther til publikum etter 20 minutter med sammenhengende hardkjør på scenen. Foran ham så det nesten ut som "stinn brakke" i Verdensteateret.

Drøyt 210 betalende er Sandefjord kommunes arrangementsavdeling godt fornøyd med, selv om ytterligere 100 kunne gått inn; på et øl-fritt arrangement en mandagskveld, med starttidspunktet halvannen time tidligere enn vanlig.

Og ikke bare billetter gikk unna. Mange spanderte også på seg propper i ørene for en femmer, enten de ante lunten allerede ute på gaten eller gikk på en smell i det de kom innenfor døren. Motorpsycho befinner seg musikalsk og uttrykksmessig i 70-tallets lange og delvis improviserte låter med anstrøk av psykedelia, i den rå energien fra tidlig 80-tall, og i 90-tallets tungrock-driv. Men lydmessig befinner gruppen seg i hardrockens kjerne; der adrenalinet skal fosse av dumpe basslag mot mellomgulv og underliv, der den ofte overstyrte gitaren skal hvine i den andre enden av skalaen; der den pumpende pulsen i musikken skal merkes fysisk.

Nå skal vi ta en gammel en, som dere kanskje kjenner, sa vokalist Bent Sæther, med bassen sin byttet ut med en halvakustisk seks-strenger, med trommis Håkon Gebhardt forflyttet til et keyboard, og med gitarist Hans Magnus "Snah" Ryan rolig avventende.

Og snart jublet det veloppdragne publikummet gjenkjennende; fortsatt stående ganske rolig foran scenen, der de produktive og populære hardrock-veteranene fra Trondheim er vant til at det lett ekstatisk både hoppes og danses.

En verdenspremière fikk publikum i Verdensteateret i går også; bare spilt én gang tidligere, akustisk på en bar i Tyskland.

Men det gjelds itj. Så nå ha' dokka å klapp, instruerte Bent Sæther, før han og de to andre i Motorpsycho ga seg nok en blytung, lett disharmonisk og heftig energiutladning i vold.

Sven Grotdal